Ga naar de inhoud

Londen

Alles wat je wil weten over jouw reis naar Londen

Trein Reistijd vanaf 4:15 uur
Ticketprijs vanaf €57
Uitstoot vanaf 9 kg CO2
Vliegtuig Reistijd vanaf 1:00 uur
Ticketprijs vanaf €44
Uitstoot vanaf 83 kg CO2

Op citytrip naar Londen

Londen is de perfecte stad om een paar dagen te bezoeken. Het is een bruisende stad die bekend staat om de Big Ben en Tower of London, maar daarnaast ook om zijn historie, koninklijke paleisen en heerlijke restaurants. Londen is vanuit Nederland zeer goed te bereiken met de trein en het vliegtuig. Het treinstation ligt midden in het centrum van de stad en met het vliegtuig ben je zo op één van de zes luchthavens. Ben je opzoek naar informatie over jouw trein- of vliegreis naar Londen? Lees dan verder.

Met de trein of het vliegtuig

Je kunt natuurlijk op verschillende manieren naar Londen reizen. De trein en het vliegtuig hebben beide zo zijn voor- en nadelen. Wil je weten hoeveel een trein- of vliegticket naar Londen gemiddeld kost, hoelang de reisduur is en hoeveel een reis uitstoot? Voor verschillende vertreklocaties in Nederland hebben we dit op een rijtje gezet.

Met de trein naar Londen

Als je met de trein vanaf Amsterdam Centraal station vertrekt, stap je 4:15 uur later uit in Londen. Onderweg heb je geen overstap nodig. Een ticket voor een enkele reis is te vinden vanaf €57. Tijdens deze treinreis is de uitstoot 9 kg CO2 per persoon.

Meer info over met de trein reizen naar Londen

Met het vliegtuig naar Londen

Vanaf Schiphol vlieg je naar Londen in 1:00 uur. Een vliegticket voor een enkele reis is te vinden vanaf €44. Tijdens deze vlucht is de uitstoot 83 kg CO2.
Meer info over met het vliegtuig reizen naar Londen

Vanaf Amsterdam is Londen goed te bereiken met de trein. Naast Amsterdam hebben we ook voor Rotterdam, Utrecht, Groningen en Maastricht een overzicht gemaakt van de prijs, reistijd en CO2 uitstoot van een treinreis naar Londen.

StationPrijsReisduurOverstapUitstoot
Amsterdam€574:15 uur0x9 kg CO2
Rotterdam€573:45 uur0x8 kg CO2
Utrecht€665:00 uur1x9 kg CO2
Groningen€666:45 uur1x9 kg CO2
Maastricht€81,604:45 uur2x11 kg CO2
Enkele reis naar treinstation St. Pancras International o.b.v. minimum prijs, reistijd en aantal overstappen

Behalve vanaf Schiphol kun je ook vanaf andere Nederlandse luchthavens naar Londen vliegen. Ook voor de luchthavens Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport, Groningen Eelde Airport en Maastricht Aachen Airport hebben we een overzicht gemaakt van de prijs, reistijd en CO2 uitstoot van een vliegreis naar Londen.

LuchthavenPrijsReisduurUitstoot
Schiphol€441:00 uur83 kg CO2
Rotterdam€1090:55 uur79 kg CO2
Eindhoven€401:05 uur88 kg CO2
Groningen
Maastricht
Enkele reis naar één van de zes luchthavens van Londen o.b.v. minimum prijs en reistijd

Naar Londen vanaf verschillende steden in Nederland

Vanaf Amsterdam kun je met de trein of het vliegtuig naar Londen reizen. Met de trein ben je 4 uur en 15 minuten onderweg, als je vanaf Schiphol op het vliegtuig stapt land je na 1 uur in Londen. Dagelijks rijden een aantal treinen rechtstreeks naar Londen, dus onderweg overstappen is niet nodig. Een treinticket is te koop vanaf €57 en een vliegticket kost €44, beide voor een enkele reis. Met de trein is de CO2 uitstoot 9 kg CO2 voor een enkele reis, met het vliegtuig is dat 83 kg CO2.

Wil je vanaf Rotterdam met de trein of het vliegtuig naar Londen reizen? Met de trein ben je er zo, je bent dan 3 uur en 45 minuten onderweg en hoeft onderweg niet over te stappen. Met het vliegtuig ben je 55 minuten onderweg. Treintickets zijn te koop vanaf €57, voor een enkele vliegreis naar Londen betaal je €109. Bij een treinreis is de CO2 uitstoot 8 kg CO2, met het vliegtuig is dat 79 kg CO2.

Vanaf Utrecht kun je met de trein naar Londen reizen in 5 uur. Onderweg stap je 1x over, bijvoorbeeld in Rotterdam. Een treinticket is te koop vanaf €66 en de CO2 uitstoot is 9 kg CO2.

Vanaf Groningen kun je met de trein naar Londen reizen in 6 uur en 45 minuten. Onderweg met de trein stap je 1x over, meestal op het treinstation van Schiphol. Een treinticket is te koop vanaf €66 en de CO2 uitstoot is 9 kg CO2. Er zijn geen vluchten van Groningen Eelde Airport naar Londen.

Vanaf Maastricht kun je met de trein of het vliegtuig naar Londen reizen. Met de trein ben je 4 uur en 45 minuten onderweg en stap je 2 keer over, bijvoorbeeld in Luik en Brussel. Vanaf Maastricht Aachen Airport zijn geen directe vluchten naar Londen, maar vanaf Eindhoven Airport wel. Met het vliegtuig ben je dan 1 uur en 5 minuten onderweg. Een treinticket is te koop vanaf €81,60 en een vliegticket kost €40, beide voor een enkele reis. Met de trein is de CO2 uitstoot 11 kg CO2 voor een enkele reis, met het vliegtuig is dat 88 kg CO2.

Lees hier alle informatie die je nodig hebt over jouw treinreis naar Londen
Lees hier alles wat je wil weten over vliegen naar Londen

Ben je benieuwd hoe we de CO2-uitstoot berekenen, de snelste route bepalen of andere cijfers op deze pagina tot stand komen? Dit leggen we allemaal uit op deze pagina. We doen ons best om alle cijfers up-to-date te houden. Klopt er iets niet? Dan kun je ons dat laten weten door een berichtje te sturen.

Meer reisinformatie over Londen

Blogs

Ontdek Londen

Het klimaat van Londen

Met het vliegtuig naar Londen

Met de trein naar Londen