Ga naar de inhoud

Engeland

Trein Reistijd vanaf 4:15 uur
Ticketprijs vanaf €57
Uitstoot vanaf 9 kg CO2
Vliegtuig Reistijd vanaf 1:00 uur
Ticketprijs vanaf €44
Uitstoot vanaf 83 kg CO2

Op vakantie naar Engeland

Engeland is een geweldige plek om te bezoeken. Natuurlijk is een bezoekje aan Londen een must als je van stedentrips houdt. De beroemde Big Ben en de Tower Bridge kunnen niet ontbreken tijdens jouw bezoek. Voor de cultuurliefhebber is Londen the place to be. Wist je dat Londen de stad is met de meeste actieve theaters ter wereld? West End, vergelijkbaar met Broadway in New York, is het culturele hart van het Londense theaterdistrict. Buiten de stad vind je Windsor Castle, waar je een leuke dagtrip vanuit Londen van kan maken. Verder vind je in Engeland mooie plekken zoals de Cotswolds en Lake District met mooie dorpjes en natuur. Er is ook Stonehenge, een mysterieuze plek met grote stenen. Er is veel te ontdekken in Engeland, van geschiedenis tot natuur en lekker eten. Zeker een bezoek waard!

Bestemmingen

Prijs, reisduur en CO2-uitstoot

Welke factoren zijn voor jou belangrijk bij het uitzoeken van een vakantiebestemming? Kijk je vooral naar de prijs, de reisduur of de impact op het klimaat? Wij hebben dit per bestemming in Engeland uitgezocht. In het kort komt het erop neer: hoe dichterbij de bestemming, hoe minder de impact is op het milieu en hoe goedkoper het ticket.

Vertrek vanaf Amsterdam

Voor een treinreis van Amsterdam naar een stad in Engeland ben je rond de 4 uur onderweg, een vliegreis duurt +- 1 uur. Een treinticket kost gemiddeld €57, een vliegticket €44. De gemiddelde CO2-uitstoot van een treinreis van Amsterdam naar Engeland is 9 kg CO2 en voor een vliegreis is dat 83 kg CO2.

BestemmingPrijsReisduurCO2
Londen
€57
€44
4:15 uur
1:00 uur
9 kg CO2
83 kg CO2
* Enkele reis met vertrek vanaf Amsterdam Centraal (trein) of Schiphol (vliegtuig)
Vertrek vanaf Rotterdam

Voor een treinreis van Rotterdam naar een stad in Engeland ben je rond de 4 uur onderweg, een vliegreis duurt meestal +- 1 uur. Een treinticket kost gemiddeld €57, een vliegticket €44. De gemiddelde CO2-uitstoot van een treinreis van Rotterdam naar Engeland is 8 kg CO2 en voor een vliegreis is dat 83 kg CO2.

BestemmingPrijsReisduurCO2
Londen
€57
€44
3:45 uur
1:00 uur
8 kg CO2
83 kg CO2
* Enkele reis met vertrek vanaf Rotterdam Centraal (trein) of Schiphol (vliegtuig)
Vertrek vanaf Utrecht

Voor een treinreis van Utrecht naar een stad in Engeland ben je rond de 5 uur onderweg, een vliegreis duurt meestal +- 1 uur. Een treinticket kost gemiddeld €66, een vliegticket €44. De gemiddelde CO2-uitstoot van een treinreis van Utrecht naar Engeland is 9 kg CO2 en voor een vliegreis is dat 83 kg CO2.

BestemmingPrijsReisduurCO2
Londen
€66
€44
5:00 uur
1:00 uur
9 kg CO2
83 kg CO2
* Enkele reis met vertrek vanaf Utrecht Centraal (trein) of Schiphol (vliegtuig)
Vertrek vanaf Groningen

Voor een treinreis van Groningen naar een stad in Engeland ben je rond de 7 uur onderweg, een vliegreis duurt meestal +- 1 uur. Een treinticket kost gemiddeld €66, een vliegticket €44. De gemiddelde CO2-uitstoot van een treinreis van Groningen naar Engeland is 9 kg CO2 en voor een vliegreis is dat 83 kg CO2.

BestemmingPrijsReisduurCO2
Londen
€66
€44
6:45 uur
1:00 uur
9 kg CO2
83 kg CO2
* Enkele reis met vertrek vanaf Groningen Centraal (trein) of Schiphol (vliegtuig)
Vertrek vanaf Maastricht

Voor een treinreis van Maastricht naar een stad in Engeland ben je rond de 5 uur onderweg, een vliegreis duurt meestal +- 1 uur. Een treinticket kost gemiddeld €82, een vliegticket €44. De gemiddelde CO2-uitstoot van een treinreis van Maastricht naar Engeland is 11 kg CO2 en voor een vliegreis is dat 83 kg CO2.

BestemmingPrijsReisduurCO2
Londen
€81,60
€44
4:45 uur
1:00 uur
11 kg CO2
83 kg CO2
* Enkele reis met vertrek vanaf Maastricht Centraal (trein) of Schiphol (vliegtuig)

Bekijk de CO2-uitstoot, reisduur en ticketprijs van alle bestemmingen

Ben je benieuwd hoe we de CO2-uitstoot berekenen, de snelste route bepalen of andere cijfers op deze pagina tot stand komen? Dit leggen we allemaal uit op deze pagina. We doen ons best om alle cijfers up-to-date te houden. Klopt er iets niet? Dan kun je ons dat laten weten door een berichtje te sturen.

Laatste blogs over Engeland

Ontdek Londen

Het klimaat van Londen

Met het vliegtuig naar Londen

Met de trein naar Londen