Ga naar de inhoud

Edinburgh

Alles wat je wil weten over jouw reis naar Edinburgh

Trein Reistijd vanaf 9:35 uur
Ticketprijs vanaf €102
Uitstoot vanaf 19 kg CO2
Vliegtuig Reistijd vanaf 1:25 uur
Ticketprijs vanaf €58
Uitstoot vanaf 125 kg CO2

Op citytrip naar Edinburgh

Edinburgh is de perfecte stad om een paar dagen te bezoeken. De stad staat bekend om bijvoorbeeld Edinburgh Castle, Holyrood Palace, Royal Mile en Arthur’s Seat. Edinburgh barst van de historie en heerlijke restaurants. Edinburgh is vanuit Nederland te bereiken met de trein en het vliegtuig. Het treinstation ligt midden in het centrum van de stad en met het vliegtuig ben je zo op de luchthaven. Ben je opzoek naar informatie over jouw trein- of vliegreis naar Edinburgh? Lees dan verder.

Met de trein of het vliegtuig

Je kunt natuurlijk op verschillende manieren naar Edinburgh reizen. De trein en het vliegtuig hebben beide zo zijn voor- en nadelen. Wil je weten hoeveel een trein- of vliegticket naar Edinburgh gemiddeld kost, hoelang de reisduur is en hoeveel een reis uitstoot? Voor verschillende vertreklocaties in Nederland hebben we dit op een rijtje gezet.

Met de trein naar Edinburgh

Als je met de trein vanaf Amsterdam Centraal station vertrekt, stap je 9:35 uur later uit in Edinburgh. Onderweg stap je één keer over. Een ticket voor een enkele reis is te vinden vanaf €102. Tijdens deze treinreis is de uitstoot 19 kg CO2 per persoon.

Meer info over met de trein reizen naar Edinburgh

Met het vliegtuig naar Edinburgh

Vanaf Schiphol vlieg je naar Edinburgh in 1:25 uur. Een vliegticket voor een enkele reis is te vinden vanaf €58. Tijdens deze vlucht is de uitstoot 125 kg CO2.
Meer info over met het vliegtuig reizen naar Edinburgh

Vanaf Amsterdam is Edinburgh te bereiken met de trein. Naast Amsterdam hebben we ook voor Rotterdam, Utrecht, Groningen en Maastricht een overzicht gemaakt van de prijs, reistijd en CO2 uitstoot van een treinreis naar Edinburgh.

StationPrijsReisduurOverstapUitstoot
Amsterdam€1029:35 uur1x19 kg CO2
Rotterdam€1029:05 uur1x19 kg CO2
Utrecht€11110:20 uur2x19 kg CO2
Groningen€11112:05 uur2x19 kg CO2
Maastricht€12710:05 uur3x21 kg CO2
Enkele reis naar treinstation Edinburgh Waverley o.b.v. minimum prijs, reistijd en aantal overstappen

Behalve vanaf Schiphol kun je ook vanaf andere Nederlandse luchthavens naar Edinburgh vliegen. Ook voor de luchthavens Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport, Groningen Eelde Airport en Maastricht Aachen Airport hebben we een overzicht gemaakt van de prijs, reistijd en CO2 uitstoot van een vliegreis naar Edinburgh.

LuchthavenPrijsReisduurUitstoot
Schiphol€581:25 uur125 kg CO2
Rotterdam€721:25 uur126 kg CO2
Eindhoven€481:40 uur137 kg CO2
Groningen
Maastricht
Enkele reis naar de luchthaven Edinburgh Airport o.b.v. minimum prijs en reistijd

Naar Edinburgh vanaf verschillende steden in Nederland

Vanaf Amsterdam kun je met de trein of het vliegtuig naar Edinburgh reizen. Met de trein ben je 9 uur en 35 minuten onderweg, als je vanaf Schiphol op het vliegtuig stapt land je na 1 uur en 25 minuten in Edinburgh. Dagelijks rijden een aantal treinen naar Londen, vanaf daar stap je over op de trein naar Edinburgh. Onderweg stap je dus 1x over in Londen. Een treinticket is te koop vanaf €102 en een vliegticket kost €58, beide voor een enkele reis. Met de trein is de CO2 uitstoot 19 kg CO2 voor een enkele reis, met het vliegtuig is dat 125 kg CO2.

Wil je vanaf Rotterdam met de trein of het vliegtuig naar Edinburgh reizen? Met de trein ben je 9 uur en 5 minuten onderweg en stap je 1x over in Londen. Met het vliegtuig ben je 1 uur en 25 minuten onderweg. Treintickets zijn te koop vanaf €102, voor een enkele vliegreis naar Edinburgh betaal je €72. Bij een treinreis is de CO2 uitstoot 19 kg CO2, met het vliegtuig is dat 126 kg CO2.

Vanaf Utrecht kun je met de trein naar Edinburgh reizen in 10 uur en 20 minuten. Onderweg stap je 2x over, bijvoorbeeld in Rotterdam en Londen. Een treinticket is te koop vanaf €11 en de CO2 uitstoot is 19 kg CO2.

Vanaf Groningen kun je met de trein naar Edinburgh reizen in 12 uur en 5 minuten. Onderweg met de trein stap je 2x over, meestal op het treinstation van Schiphol en Londen. Een treinticket is te koop vanaf €11 en de CO2 uitstoot is 19 kg CO2. Er zijn geen vluchten van Groningen Eelde Airport naar Edinburgh.

Vanaf Maastricht kun je met de trein of het vliegtuig naar Edinburgh reizen. Met de trein ben je 10 uur en 5 minuten onderweg en stap je 3 keer over, bijvoorbeeld in Luik, Brussel en Londen. Vanaf Maastricht Aachen Airport zijn geen directe vluchten naar Edinburgh, maar vanaf Eindhoven Airport wel. Met het vliegtuig ben je dan 1 uur en 40 minuten onderweg. Een treinticket is te koop vanaf €127 en een vliegticket kost €48, beide voor een enkele reis. Met de trein is de CO2 uitstoot 21 kg CO2 voor een enkele reis, met het vliegtuig is dat 137 kg CO2.

Lees hier alle informatie die je nodig hebt over jouw treinreis naar Edinburgh
Lees hier alles wat je wil weten over vliegen naar Edinburgh

Ben je benieuwd hoe we de CO2-uitstoot berekenen, de snelste route bepalen of andere cijfers op deze pagina tot stand komen? Dit leggen we allemaal uit op deze pagina. We doen ons best om alle cijfers up-to-date te houden. Klopt er iets niet? Dan kun je ons dat laten weten door een berichtje te sturen.

Meer reisinformatie over Edinburgh

Blogs

Ontdek Edinburgh

Het klimaat van Edinburgh

Met het vliegtuig naar Edinburgh

Met de trein naar Edinburgh