Ga naar de inhoud

Praag

Alles wat je wil weten over jouw reis naar Praag

Trein Reistijd vanaf 11:15 uur
Ticketprijs vanaf €47
Uitstoot vanaf 15 kg CO2
Vliegtuig Reistijd vanaf 1:30 uur
Ticketprijs vanaf €58
Uitstoot vanaf 132 kg CO2

Op citytrip naar Praag

Praag is de perfecte stad om een paar dagen te bezoeken. De stad staat bekend om zijn historie, de Karelsbrug, lekkere eten en vooral veel levendigheid. Praag is daarnaast goed te bereiken met de trein èn het vliegtuig. Het internationale treinstation ligt midden in hartje centrum. De grootste luchthaven van de stad ligt op zo’n 35 minuten rijden van het centrum. Ben je opzoek naar informatie of je met de trein of het vliegtuig naar Praag wil gaan? Lees dan verder.

Met de trein of het vliegtuig

Je kunt natuurlijk op verschillende manieren naar Praag reizen. De trein en het vliegtuig hebben beide zo zijn voor- en nadelen. Wil je weten hoeveel een trein- of vliegticket naar Praag gemiddeld kost, hoelang de reisduur is en hoeveel een reis uitstoot? Voor verschillende vertreklocaties in Nederland hebben we dit op een rijtje gezet.

Met de trein naar Praag

Als je met de trein vanaf Amsterdam Centraal station vertrekt, stap je 11:15 uur later uit in Praag. Onderweg heb je minimaal 1 overstap nodig, meestal in Berlijn. Een ticket voor een enkele reis is te vinden vanaf €47. Tijdens deze treinreis is de uitstoot 15 kg CO2 per persoon.

Meer info over met de trein reizen naar Praag

Met het vliegtuig naar Praag

Vanaf Schiphol vlieg je naar Praag in 1:30 uur. Een vliegticket voor een enkele reis is te vinden vanaf €58. Tijdens deze vlucht is de uitstoot 132 kg CO2.
Meer info over met het vliegtuig reizen naar Praag

Vanaf Amsterdam is Praag goed te bereiken met de trein en het vliegtuig. Vanaf andere steden en luchthavens in Nederland is dat ook het geval. Naast Amsterdam hebben we ook voor Rotterdam, Utrecht, Groningen en Maastricht een overzicht gemaakt van de prijs, reistijd en CO2 uitstoot van een treinreis naar Praag.

StationPrijsReistijdOverstapUitstoot
Amsterdam€4711:15 uur1x15 kg CO2
Rotterdam€4711:30 uur2x15 kg CO2
Utrecht€4010:45 uur2x15 kg CO2
Groningen€4810:40 uur3x17 kg CO2
Maastricht€5510:30 uur2x15 kg CO2
Enkele reis naar treinstation van Praag (Praha Hlavní nádraží) o.b.v. minimum prijs, reistijd en aantal overstappen

Behalve vanaf Schiphol kun je ook vanaf andere Nederlandse luchthavens naar Praag vliegen. Ook voor de luchthavens Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport, Groningen Eelde Airport en Maastricht Aachen Airport hebben we een overzicht gemaakt van de prijs, reistijd en CO2 uitstoot van een vliegreis naar Praag.

LuchthavenPrijsReistijdUitstoot
Schiphol€581:30 uur132 kg CO2
Rotterdam
Eindhoven€491:20 uur123 kg CO2
Groningen
Maastricht
Enkele reis naar luchthaven van Praag (Václav Havel Airport Prague) o.b.v. minimum prijs en reistijd

Naar Praag vanaf verschillende steden in Nederland

Vanaf Amsterdam kun je met de trein of het vliegtuig naar Praag reizen. Met de trein ben je 11 uur en 15 minuten onderweg en stap je 1 keer over, meestal in Berlijn. Als je vanaf Schiphol op het vliegtuig stapt land je na 1 uur en 30 minuten in Praag. Een treinticket is te koop vanaf €47 en een vliegticket kost €58, beide voor een enkele reis. Met de trein is de CO2 uitstoot 15 kg CO2 voor een enkele reis, met het vliegtuig is dat 132 kg CO2.

Wil je vanaf Rotterdam met de trein of het vliegtuig naar Praag reizen? Met de trein ben je 11 uur en 30 minuten onderweg en stap je 2 keer over, bijvoorbeeld op Amsterdam Centraal en het station van Berlijn. Een treinticket is te koop vanaf €47 voor een enkele reis. Met de trein is de CO2 uitstoot 15 kg CO2 voor een enkele reis. Er zijn geen directe vluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Praag.

Vanaf Utrecht kun je met de trein naar Praag reizen. Met de trein ben je 10 uur en 45 minuten onderweg en stap je 2 keer over, bijvoorbeeld in Amersfoort en Berlijn. Een treinticket is te koop vanaf €40 en de CO2 uitstoot van een enkele rit is 15 kg CO2.

Wil je vanaf Groningen met de trein of het vliegtuig naar Praag reizen? Met de trein ben je 10 uur en 40 minuten onderweg en stap je 3 keer over, bijvoorbeeld in Leer, Hannover en Berlijn. Een treinticket is te koop vanaf €48 voor een enkele reis. Met de trein is de CO2 uitstoot 17 kg CO2. Vanaf Groningen Eelde Airport zijn geen directe vluchten naar Praag.

Vanaf Maastricht kun je met de trein of het vliegtuig naar Praag reizen. Met de trein ben je 10 uur en 30 minuten onderweg en stap je 2 keer over, bijvoorbeeld in Herzogenrath en Berlijn. Vanaf Maastricht Aachen Airport zijn geen directe vluchten naar Praag. Als je vanaf Eindhoven Airport op het vliegtuig stapt, land je na 1 uur en 20 minuten in Praag. Een treinticket is te koop vanaf €55 en een vliegticket kost €49, beide voor een enkele reis. Met de trein is de CO2 uitstoot 15 kg CO2 voor een enkele reis, met het vliegtuig is dat 123 kg CO2.

Lees hier alle informatie die je nodig hebt over jouw treinreis naar Praag
Lees hier alles wat je wil weten over jouw vliegreis naar Praag

Ben je benieuwd hoe we de CO2-uitstoot berekenen, de snelste route bepalen of andere cijfers op deze pagina tot stand komen? Dit leggen we allemaal uit op deze pagina. We doen ons best om alle cijfers up-to-date te houden. Klopt er iets niet? Dan kun je ons dat laten weten door een berichtje te sturen.

Meer reisinformatie over Praag

Blogs

Ontdek Praag

Het klimaat van Praag

Met het vliegtuig naar Praag

Met de trein naar Praag