Ga naar de inhoud

Madrid

Alles wat je wil weten over jouw reis naar Barcelona

Trein Reistijd vanaf 15:45 uur
Ticketprijs vanaf €113
Uitstoot vanaf 37 kg CO2
Vliegtuig Reistijd vanaf 2:40 uur
Ticketprijs vanaf €85
Uitstoot vanaf 230 kg CO2

Op citytrip naar Madrid

Ben je van plan om naar Madrid te reizen, maar twijfel je of je beter de trein of het vliegtuig kunt nemen? Wij helpen je op weg! Madrid, bekend om zijn rijke cultuur, gevarieerde architectuur en levendige sfeer, is een bestemming die je niet wilt missen. De historische wijk Barrio de las Letras, Prado Museum en de flamencobars zijn zeker een bezoek waard. Het treinstation ligt op een steenworp afstand van het centrum en vanaf het vliegveld bereik je het centrum in 30 minuten rijden. Ben je opzoek naar informatie of je met de trein of het vliegtuig naar Madrid wil gaan? Lees dan verder.

Met de trein of het vliegtuig

Je kunt natuurlijk op verschillende manieren naar Madrid reizen. De trein en het vliegtuig hebben beide zo zijn voor- en nadelen. Wil je weten hoeveel een trein- of vliegticket naar Madrid gemiddeld kost, hoelang de reisduur is en hoeveel een reis uitstoot? Voor verschillende vertreklocaties in Nederland hebben we dit op een rijtje gezet.

Met de trein naar Madrid

Als je met de trein vanaf Amsterdam Centraal station vertrekt, stap je 15:45 uur later uit in Madrid. Onderweg heb je minimaal 2 overstappen nodig, meestal in Parijs en Barcelona. Een ticket voor een enkele reis is te vinden vanaf €113. Tijdens deze treinreis is de uitstoot 37 kg CO2 per persoon.

Meer info over met de trein reizen naar Madrid

Met het vliegtuig naar Madrid

Vanaf Schiphol vlieg je naar Madrid in 2:40 uur. Een vliegticket voor een enkele reis is te vinden vanaf €85. Tijdens deze vlucht is de uitstoot 230 kg CO2.
Meer info over met het vliegtuig reizen naar Madrid

Vanaf Amsterdam is Madrid te bereiken met de trein en het vliegtuig. Vanaf andere steden en luchthavens in Nederland is dat ook het geval. Naast Amsterdam hebben we ook voor Rotterdam, Utrecht, Groningen en Maastricht een overzicht gemaakt van de prijs, reistijd en CO2 uitstoot van een treinreis naar Madrid.

StationPrijsReistijdOverstapUitstoot
Amsterdam€11315:45 uur2x37 kg CO2
Rotterdam€11314:50 uur2x37 kg CO2
Utrecht€12215:50 uur3x37 kg CO2
Groningen€12216:10 uur3x38 kg CO2
Maastricht€12614:30 uur3x39 kg CO2
Enkele reis naar treinstation Estación Madrid – Puerta de Atocha o.b.v. minimum prijs, reistijd en aantal overstappen

Behalve vanaf Schiphol kun je ook vanaf één andere Nederlandse luchthaven naar Madrid vliegen. Ook voor de luchthavens Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport, Groningen Eelde Airport en Maastricht Aachen Airport hebben we een overzicht gemaakt van de prijs, reistijd en CO2 uitstoot van een vliegreis naar Madrid.

LuchthavenPrijsReistijdUitstoot
Schiphol€852:40 uur230 kg CO2
Rotterdam
Eindhoven€412:30 uur222 kg CO2
Groningen
Maastricht
Enkele reis naar luchthaven Adolfo Suárez Madrid–Barajas Airport o.b.v. minimum prijs en reistijd

Naar Madrid vanaf verschillende steden in Nederland

Vanaf Amsterdam kun je met de trein of het vliegtuig naar Madrid reizen. Met de trein ben je 15 uur en 45 minuten onderweg, als je vanaf Schiphol op het vliegtuig stapt land je na 2 uur en 40 minuten in Madrid. Met de trein stap je 2 keer over, meestal in Parijs en Barcelona. Een treinticket is te koop vanaf €113 en een vliegticket kost €85, beide voor een enkele reis. Met de trein is de CO2 uitstoot 37 kg CO2 voor een enkele reis, met het vliegtuig is dat 230 kg CO2.

Wil je vanaf Rotterdam met de trein of het vliegtuig naar Madrid reizen? Met de trein ben je 14 uur en 50 minuten onderweg en stap je onderweg 2 keer over, bijvoorbeeld in Parijs en Barcelona. Een treinticket is te koop vanaf €113 en de CO2 uitstoot is 37 kg CO2 voor een enkele reis. Vanaf Rotterdam Airport gaan op dit moment geen directe vluchten naar Madrid.

Vanaf Utrecht kun je met de trein naar Madrid reizen. Met de trein ben je 15 uur en 50 minuten onderweg en stap je 3 keer over, bijvoorbeeld in Rotterdam, Parijs en Barcelona. Een treinticket is te koop vanaf €122 en is de CO2 uitstoot 37 kg CO2 voor een enkele reis.

Wil je vanaf Groningen met de trein of het vliegtuig naar Madrid reizen? Met de trein ben je 16 uur en 10 minuten onderweg en stap je 3 keer over, bijvoorbeeld op het treinstation van Schiphol, Parijs en Barcelona. Een treinticket is te koop vanaf €122 en is de CO2 uitstoot 38 kg CO2 voor een enkele reis. Vanaf Groningen Eelde Airport zijn geen directe vluchten naar Madrid.

Vanaf Maastricht kun je met de trein of het vliegtuig naar Madrid reizen. Met de trein ben je 14 uur en 30 minuten onderweg en stap je 3 keer over, bijvoorbeeld in Aachen, Parijs en Barcelona. Vanaf Maastricht Aachen Airport zijn geen directe vluchten naar Madrid. Als je vanaf Eindhoven Airport op het vliegtuig stapt, land je na 2 uur en 30 minuten in Madrid. Een treinticket is te koop vanaf €126 en een vliegticket kost €41, beide voor een enkele reis. Met de trein is de CO2 uitstoot 39 kg CO2 voor een enkele reis, met het vliegtuig is dat 222 kg CO2.

 Lees hier alle informatie die je nodig hebt over jouw treinreis naar Madrid
 Lees hier alles wat je wil weten over vliegen naar Madrid

Ben je benieuwd hoe we de CO2-uitstoot berekenen, de snelste route bepalen of andere cijfers op deze pagina tot stand komen? Dit leggen we allemaal uit op deze pagina. We doen ons best om alle cijfers up-to-date te houden. Klopt er iets niet? Dan kun je ons dat laten weten door een berichtje te sturen.

Meer reisinformatie over Madrid

Blogs

Ontdek Madrid

Het klimaat van Madrid

Met het vliegtuig naar Madrid

Met de trein naar Madrid