Ga naar de inhoud
Home » Blog » Ontdek Praag

Ontdek Praag

Ontdek Praag

Ontdek de leukste activiteiten voor jouw reis naar Praag

Praag, de betoverende hoofdstad van Tsjechië, staat bekend om zijn sprookjesachtige architectuur, rijke geschiedenis en romantische sfeer. Met zijn middeleeuwse kastelen, kronkelende rivieren en sfeervolle pleinen, biedt Praag een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger. Hier zijn de top 5 bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens een bezoek aan deze magische stad:

  1. Praagse Burcht (Pražský hrad): de Praagse Burcht, een van de grootste oude kastelen ter wereld, domineert de skyline van Praag en biedt een schat aan architectonische schatten en historische monumenten. Bezoek de gotische Sint-Vituskathedraal, wandel door de prachtige Koninklijke Tuinen en geniet van het adembenemende uitzicht over de stad vanaf de kasteelheuvel. Verken de geplaveide straatjes van dit eeuwenoude complex en ontdek de geschiedenis die er verborgen ligt.
  2. Karelsbrug (Karlův most): de Karelsbrug, een van de meest iconische bezienswaardigheden van Praag, is een meesterwerk van middeleeuwse architectuur en een levendige ontmoetingsplaats voor zowel toeristen als lokale bewoners. Wandel over de met standbeelden versierde brug die de oevers van de rivier de Vltava verbindt en geniet van het uitzicht op de oude binnenstad. Bewonder de indrukwekkende barokke beelden en straatartiesten die de brug tot leven brengen.
  3. Oude Stadsplein (Staroměstské náměstí): het Oude Stadsplein is het historische hart van Praag, omringd door prachtige middeleeuwse gebouwen en levendige terrasjes. Bewonder de astronomische klok op het Oude Raadhuis, dat elk uur tot leven komt met een kleurrijke mechanische show. Wandel door de pittoreske straatjes van de oude binnenstad en ontdek de charmante winkels, restaurants en cafés die deze bruisende wijk te bieden heeft.
  4. de Joodse wijk (Josefov): de Joodse wijk van Praag, ook wel bekend als Josefov, is doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Bezoek de oude joodse begraafplaats, waar duizenden grafstenen dicht op elkaar staan ​​en getuigen van eeuwenoude tradities. Verken de synagogen en musea die het verhaal vertellen van de rijke Joodse erfenis van Praag. Wandel door de smalle straatjes en ontdek de verborgen schatten van deze fascinerende wijk.
  5. Petřín-heuvel: ontsnap aan de drukte van de stad en breng een ontspannen middag door op de Petřín-heuvel, een groen toevluchtsoord in het hart van Praag. Beklim de schilderachtige heuvel via een kronkelend pad of neem de kabelbaan naar de top, waar je wordt beloond met een panoramisch uitzicht over de stad. Bezoek de Petřín-toren, een miniatuurversie van de Eiffeltoren, en geniet van een adembenemend uitzicht op de stad en de omringende heuvels.

Of je nu de majestueuze Praagse Burcht verkent, over de iconische Karelsbrug wandelt of de rustige Petřín-heuvel beklimt, Praag zal je zeker betoveren met zijn tijdloze schoonheid en rijke erfgoed. Maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur in deze betoverende stad aan de oevers van de rivier de Vltava.