Ga naar de inhoud
Home » Blog » Ontdek Brussel

Ontdek Brussel

Ontdek Brussel

Ontdek de leukste activiteiten voor jouw reis naar Brussel

Brussel, de hoofdstad van België en de Europese Unie, is een bestemming die onder andere bekendstaat om zijn rijke geschiedenis en indrukwekkende architectuur. Van het prachtige marktplein, de Grote Markt, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, tot aan de geheimzinnige steegjes van de historische wijk, biedt Brussel een schat aan ontdekkingen voor reizigers. Wij hebben vijf leuke activieten voor je op een rij gezet.

  1. Het Atomium Bezoeken: Het Atomium, een iconisch bouwwerk in Brussel dat de vorm heeft van een ijzerkristal, is een absolute must-see. Je kunt de bollen betreden en exposities verkennen die de geschiedenis van dit futuristische gebouw en de stad Brussel zelf vertellen.
  2. De Grote Markt Verkennen: De Grote Markt, ook bekend als de Grote Markt, is een van de mooiste marktpleinen ter wereld. Hier kun je genieten van de prachtige architectuur, omringd door historische gebouwen zoals het stadhuis en de koninklijke paleizen.
  3. Manneken Pis Zien: Dit beroemde standbeeld van een plassend jongetje is een van de meest herkenbare symbolen van Brussel. Het is de moeite waard om te bezoeken, maar wees niet verbaasd als je merkt dat het in verschillende kostuums is gekleed, afhankelijk van het seizoen of een speciale gelegenheid.
  4. Stripverhalenroute Volgen: Brussel staat bekend als de hoofdstad van het stripverhaal, en je kunt de stad verkennen via een Stripverhalenroute waarbij je stripmuren en beelden ontdekt die gewijd zijn aan beroemde Belgische striphelden zoals Kuifje en de Smurfen.
  5. Genieten van Belgische Chocolade en Bier: België staat wereldwijd bekend om zijn heerlijke chocolade en bier. Proef verschillende soorten Belgische chocolade in de vele chocolatiers en ontdek de rijke biercultuur in de lokale cafés en brouwerijen.

Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, stripverhalen, of simpelweg wilt genieten van de culinaire hoogstandjes, Brussel heeft voor ieder wat wils en biedt een onvergetelijke ervaring voor toeristen.