Ga naar de inhoud
Home » Blog » Met het vliegtuig naar Londen

Met het vliegtuig naar Londen

Met het vliegtuig naar Londen

Ontdek alles over jouw vliegreis naar Londen

Stap in het vliegtuig en ontdek één van de leukste steden van Europa: Londen! Bezoek de stad tijdens een citytrip of gebruik het als startpunt voor een rondreis door Engeland. Wij helpen je een handje en zetten de belangrijkste informatie over een vliegreis naar Londen voor je op een rijtje. Hoeveel kost een ticket gemiddeld, hoelang ben je onderweg en hoeveel CO2-uitstoot geeft jouw vliegreis? Zijn er directe vluchten en met welke luchtvaartmaatschappij ga je dan? Ben je benieuwd, lees dan vooral verder.

Prijs, reistijd en CO2-uitstoot

Als je met het vliegtuig naar Londen reist, ben je vanaf Amsterdam binnen 1 uur in Londen. Vanaf Schiphol zijn er dagelijks verschillende directe vluchten. De prijs van een vliegreis naar Londen begint vanaf €44. Met een enkele vlucht van Schiphol naar Londen is de CO2-uitstoot 83 kg CO2.

VertrekBestemmingPrijsReisduurUitstoot
Schiphol AirportLonden Airport€441:00 uur83 kg CO2
Amsterdam Centraal StationSt. Pancras International Station€574:15 uur9 kg CO2
* Enkele reis

 Lees dit artikel voor een vergelijking tussen een treinreis en vliegreis naar Londen
 Lees hier alles wat je wil weten als je met de trein naar Londen reist

Luchtvaartmaatschappijen

Je kunt met verschillende luchtvaartmaatschappijen van Nederland naar Londen vliegen.

 • KLM: KLM vliegt dagelijks rechtstreeks vanaf Schiphol naar twee luchthavens in Londen, namelijk naar London Heathrow Airport en London City Airport
 • British Airways: British Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van het Verenigd Koninkrijk, vliegt dagelijks vanaf Schiphol Airport en Rotterdam The Hague Airport naar de luchthavens London Heathrow Airport, Gatwick Airport en London City Airport
 • EasyJet: EasyJet vliegt elke dag vanaf Schiphol direct naar Gatwick Airport, Stansted Airport, Luton Airport en Southend Airport
 • Ryanair: Ryanair vliegt tussen Eindhoven Airport en London Stansted Airport

Luchthavens in Nederland

Vanuit Nederland kun je vanaf drie luchthavens naar Londen vliegen.

 • Vanaf Schiphol Airport vertrekken dagelijks meerdere vluchten naar Londen. Vanaf Schiphol vlieg je met KLM, British Airways en EasyJet
 • Vanaf Rotterdam The Hague Airport vlieg je naar Londen met British Airways
 • Je kunt van Eindhoven Airport naar Londen vliegen met RyanAir

Luchthavens van Londen

Londen heeft zes internationale luchthavens. Op elke luchthaven landen vluchten vanuit Nederland.

 • London Heathrow Airport (LHR): Heathrow is de drukste luchthaven van Londen en een van de drukste ter wereld. KLM en British Airways vliegen allebei naar London Heathrow Airport. Het is gelegen in het westen van Londen op ongeveer 25km van het centrum. Met de auto of taxi ben je in ongeveer 40 minuten in het centrum, met het openbaar vervoer doe je er zo’n 60 minuten over.
 • Gatwick Airport (LGW): Gatwick is de op een na grootste luchthaven van Londen. Vanaf Schiphol vliegen British Airways en EasyJet naar Gatwick. De luchthaven bevindt zich ten zuiden van het stadscentrum op 45km afstand. Je bent in het centrum in ongeveer 1 uur en 10 minuten met een taxi of auto, met het openbaar vervoer ben je in het centrum in 45 minuten.
 • London City Airport (LCY): London City Airport ligt het meest centraal, dicht bij het financiële district van de stad. Op deze luchthaven worden voornamelijk korteafstandsvluchten uitgevoerd. Vanuit Nederland vliegen KLM en British Airways naar deze luchthaven. De luchthaven ligt op 15km van het centrum. Met de auto of taxi ben je in het centrum in ongeveer 35 minuten, met het openbaar vervoer doe je er zo’n 45 minuten over om het centrum te bereiken.
 • Stansted Airport (STN): Stansted ligt ten noordoosten van Londen op 70km van het centrum. Op Stansted landen veel budgetmaatschappijen die vluchten aanbieden door heel Europa. Vanaf Schiphol vliegt EasyJet naar Stansted en vanaf Eindhoven vliegt Ryanair naar deze luchthaven. Vanaf Stansted ben je in ongeveer 1 uur en 15 minuten in het centrum van Londen. Het maakt niet uit of je met het openbaar vervoer of een auto/taxi gaat, in beide gevallen doe je er even lang over.
 • Luton Airport (LTN): Luton Airport bevindt zich ten noorden van het centrum op 55km en is een andere luchthaven die vaak wordt gebruikt door budgetmaatschappijen. Vanaf Schiphol vlieg je met EasyJet naar Luton Airport. Met een auto of taxi ben je in ongeveer een uur in het centrum van Londen. Met het openbaar vervoer doe je er iets langer over, je bent dan zo’n 1,5 uur onderweg.
 • Southend Airport (SEN): Southend Airport ligt ten oosten van Londen op 70km van het centrum. Ook op deze luchthaven landen voornamelijk vluchten vanuit Europese bestemmingen. EasyJet vliegt van Schiphol Airport naar Southend Airport. Vanaf de luchthaven ben je in ongeveer 1 uur en 10 minuten in het centrum van Londen met de auto/taxi. Met het openbaar vervoer ben je er in 1,5 uur.

Ben je benieuwd hoe we de CO2-uitstoot berekenen, de snelste route bepalen of andere cijfers op deze pagina tot stand komen? Dit leggen we allemaal uit op deze pagina. We doen ons best om alle cijfers up-to-date te houden. Klopt er iets niet? Dan kun je ons dat laten weten door een berichtje te sturen.