Ga naar de inhoud
Home » Blog » Met het vliegtuig naar Disneyland Paris

Met het vliegtuig naar Disneyland Paris

Met het vliegtuig naar Disneyland Paris

Ontdek alles over jouw vliegreis naar Disneyland Paris

Stap in het vliegtuig en ontdek één van de leukste pretparken van Europa: Disneyland Paris! Wij helpen je een handje en zetten de belangrijkste informatie over een vliegreis naar Disneyland Paris voor je op een rijtje. Hoeveel kost een ticket gemiddeld, hoelang ben je onderweg en hoeveel CO2-uitstoot geeft jouw vliegreis? Zijn er directe vluchten en met welke luchtvaartmaatschappij ga je dan? Ben je benieuwd, lees dan vooral verder.

Prijs, reistijd en CO2-uitstoot

Als je met het vliegtuig naar Disneyland Paris gaat, vlieg je naar Parijs en ga je vanaf daar naar Disneyland Paris.

Van Schiphol Airport naar Paris Charles de Gaulle Airport

Vanaf Amsterdam vlieg je in 1 uur en 20 minuten naar Parijs. Vanaf Schiphol zijn er dagelijks verschillende directe vluchten. De prijs van een vliegreis naar Parijs begint vanaf €84. Met een enkele vlucht van Schiphol naar Parijs is de CO2-uitstoot 90 kg CO2.

VertrekBestemmingPrijsReistijdUitstoot
Schiphol AirportParis Charles de Gaulle Airport€841:20 uur90 kg CO2
Amsterdam Centraal StationStation Gare du Nord€353:30 uur7 kg CO2
* Enkele reis

Van Paris Charles de Gaulle Airport naar Disneyland Paris

Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Parijs, kun je op verschillende manieren naar Disneyland Paris gaan.

  • Er zijn pendeldiensten en bussen die speciaal reizigers van de luchthaven naar het Disney-park brengen. Met de pendeldienst ben je ongeveer 1 uur en 10 minuten onderweg.
  • De TGV-trein heeft verbindingen tussen Paris Charles de Gaulle Airport en Disneyland Paris. Met de trein ben je ongeveer 10 minuten onderweg en stap je voor de ingang van het pretpark uit.
  • Met de auto of taxi ben je in ongeveer 40 minuten bij de ingang van Disneyland Paris.

Totale reistijd

De totale reistijd van Schiphol Airport naar Disneyland Paris is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de wachttijd op de luchthaven en op welke manier je van Paris Charles de Gaulle Airport naar Disneyland Paris gaat. Over het algemeen kun je rekenen op een reistijd van ongeveer 4 tot 6 uur.

 Lees dit artikel voor een vergelijking tussen een treinreis en vliegreis naar Disneyland Paris
 Lees hier alles wat je wil weten als je met de trein naar Disneyland Paris reist

Luchtvaartmaatschappijen

Tussen Nederland en Parijs vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen.

  1. KLM: KLM vliegt dagelijks een aantal keer naar de luchthaven van Parijs
  2. Air France: Air France, de nationale luchtvaartmaatschappij van Frankrijk, vliegt dagelijks tussen Schiphol en Parijs

Daarnaast kunnen er ook andere luchtvaartmaatschappijen zijn die seizoensgebonden of tijdelijke routes aanbieden tussen Nederland en Parijs.

Luchthavens in Nederland

Vanuit Nederland kun je vanaf Schiphol Airport naar Parijs vliegen. Dagelijks vertrekken meerdere vluchten naar Parijs. Vanaf Schiphol kun je naar Parijs vliegen met KLM en Air France.

Vanaf Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport vertrekken op dit moment geen vluchten naar Parijs.

Luchthavens van Parijs

Parijs heeft drie internationale luchthavens:

  • Paris Charles de Gaulle Airport is de grootste luchthaven van Parijs en ligt op ongeveer 20km van Parijs. Hier komen dagelijks honderden vluchten samen vanuit verschillende landen. KLM en Air France vliegen naar dit vliegveld. Als je eenmaal geland bent in Parijs, ben je in ongeveer 30 minuten met de auto/taxi of 60 minuten met het openbaar vervoer bij de Champs-Élysées of de Eiffeltoren.
  • Paris-Orly Airport is de op een-na-grootste luchthaven van Parijs en ligt op ongeveer 15km van Parijs. Afhankelijk van het seizoen worden soms vakantievluchten door bijvoorbeeld Transavia uitgevoerd op deze luchthaven. Op dit moment zijn er geen directe vluchten tussen Nederland en Paris-Orly Airport.
  • Paris Beauvais Airport is een luchthaven op zo’n 70km afstand van Parijs. Er wordt op dit moment niet vanuit Nederland gevlogen op deze luchthaven.

Ben je benieuwd hoe we de CO2-uitstoot berekenen, de snelste route bepalen of andere cijfers op deze pagina tot stand komen? Dit leggen we allemaal uit op deze pagina. We doen ons best om alle cijfers up-to-date te houden. Klopt er iets niet? Dan kun je ons dat laten weten door een berichtje te sturen.