Ga naar de inhoud
Home » Blog » Met het vliegtuig naar Brussel

Met het vliegtuig naar Brussel

Met het vliegtuig naar Brussel

Ontdek alles over jouw vliegreis naar Brussel

Ben je van plan om Brussel te bezoeken en wil je met het vliegtuig gaan? Wij helpen je een handje en zetten de belangrijkste informatie over een vliegreis naar Brussel voor je op een rijtje. Hoeveel kost een ticket gemiddeld, hoelang ben je onderweg en hoeveel CO2-uitstoot geeft jouw vliegreis? Zijn er directe vluchten en met welke luchtvaartmaatschappij ga je dan? Ben je benieuwd, lees dan vooral verder.

Prijs, reistijd en CO2-uitstoot

Als je met het vliegtuig naar Brussel reist, ben je vanaf Amsterdam binnen 45 minuten in Brussel. Vanaf Schiphol zijn er dagelijks verschillende directe vluchten. De prijs van een vliegreis naar Brussel begint vanaf €203. Met een enkele vlucht van Schiphol naar Brussel is de CO2-uitstoot 56 kg CO2.

VertrekBestemmingPrijsReistijdUitstoot
Schiphol AirportBrussels Zaventem Airport€2030:45 uur56 kg CO2
Amsterdam Centraal StationBrussel Zuid (Bruxelles Midi)€252:00 uur2 kg CO2
* Enkele reis

 Lees dit artikel voor een vergelijking tussen een treinreis en vliegreis naar Brussel
 Lees hier alles wat je wil weten als je met de trein naar Brussel reist

Luchtvaartmaatschappijen

Tussen Nederland en Brussel vliegt KLM dagelijks een aantal keer naar de luchthaven Brussel Zaventem Airport.

Luchthavens in Nederland

Vanuit Nederland kun je vanaf Schiphol Airport naar Brussel Zaventem Airport vliegen. Dagelijks vertrekken meerdere vluchten naar Brussel. Vanaf Schiphol kun je naar Brussel vliegen met KLM.

Vanaf Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport vertrekken op dit moment geen vluchten naar Brussel.

Luchthaven van Brussel

Brussel heeft twee internationale luchthavens:

  • Brussel Zaventem Airport is de grootste luchthaven van België en ligt op zo’n 15km afstand van het Brusselse centrum. Met een taxi of auto ben je in ongeveer 25 minuten in het centrum, met het openbaar vervoer doe je er ook 25 minuten over. Vanuit Nederland vliegt KLM van Schiphol op Brussel Zaventem Airport.
  • Brussels South Charleroi Airport ligt op ongeveer 60km ten zuiden van het centrum van Brussel. Er wordt op dit moment niet vanuit Nederland gevlogen op deze luchthaven.

Ben je benieuwd hoe we de CO2-uitstoot berekenen, de snelste route bepalen of andere cijfers op deze pagina tot stand komen? Dit leggen we allemaal uit op deze pagina. We doen ons best om alle cijfers up-to-date te houden. Klopt er iets niet? Dan kun je ons dat laten weten door een berichtje te sturen.