Ga naar de inhoud
Home » Blog » Met het vliegtuig naar Brugge

Met het vliegtuig naar Brugge

Met het vliegtuig naar Brugge

Alles wat je wil weten over jouw reis naar Brugge

Ben je van plan om Brugge te bezoeken en wil je met het vliegtuig gaan? Wij helpen je een handje en zetten de belangrijkste informatie over een vliegreis naar Brugge voor je op een rijtje. Hoeveel kost een ticket gemiddeld, hoelang ben je onderweg en hoeveel CO2-uitstoot geeft jouw vliegreis? Zijn er directe vluchten en met welke luchtvaartmaatschappij ga je dan? Ben je benieuwd, lees dan vooral verder.

Luchthaven van Brugge

De dichtstbijzijnde luchthaven bij Brugge is de internationale luchthaven Oostende-Brugge Airport (Ostend-Bruges International Airport) en ligt op zo’n 25km van het stadscentrum van Brugge. Het aantal internationale vluchten is beperkter in vergelijking met grotere luchthavens zoals Brussels Zaventem Airport. Vanaf Oostende-Brugge Airport zijn geen directe vluchten naar Nederland.

Prijs, reistijd en CO2-uitstoot

Wil je toch met het vliegtuig naar Brugge? Dan kun je wel van Schiphol naar Brussel vliegen en vanaf daar naar met een auto of het openbaar vervoer naar Brusse afreizen.

Van Schiphol Airport naar Brussels Zaventem Airport

Vluchten tussen Schiphol en Brussels Zaventem Airport worden uitgevoerd door KLM. Een vlucht duurt ongeveer 45 minuten. Een ticket voor een enkele vliegreis tussen Schiphol en Brussel is te vinden vanaf €203. Met een enkele vliegreis tussen Schiphol en Brussel wordt 56 kg CO2 uitgestoten.

VertrekBestemmingPrijsReistijdUitstoot
Schiphol AirportBrussels Zaventem Airport€2030:45 uur56 kg CO2
* Enkele reis

Van Brussels Zaventem Airport naar Station Brugge

Vanaf de luchthaven in Brussel kun je naar het stadscentrum van Brugge reizen met de auto, taxi of het openbaar vervoer. De luchthaven van Brussel ligt op 110km afstand van Brugge. Met een auto of taxi duurt de rit naar Brugge ongeveer 1 uur en 15 minuten. Met de trein ben je ongeveer 1 uur en 30 minuten onderweg van de Brusselse Luchthaven naar Brugge. Elke dag vertrekken er tientallen treinen van Brussel naar Brugge, dus je hoeft nooit lang te wachten. Een treinticket voor een enkele reis kost €28,90. Met een treinrit is de uitstoot 2 kg CO2.

VertrekBestemmingPrijsReistijdUitstoot
Brussels Zaventem AirportStation Brugge€28,901:30 uur2 kg CO2
Amsterdam Centraal StationStation Brugge€322:45 uur3 kg CO2
* Enkele reis

Totale reistijd

De totale reistijd van Schiphol Airport naar Brugge is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de wachttijd op de luchthaven en op welke manier je van Brussels Zaventem Airport naar Brugge gaat. Over het algemeen kun je rekenen op een reistijd van ongeveer 4 tot 6 uur.

 Lees dit artikel voor een vergelijking tussen een treinreis en vliegreis naar Brugge
 Lees hier alles wat je wil weten als je met de trein naar Brugge reist

Ben je benieuwd hoe we de CO2-uitstoot berekenen, de snelste route bepalen of andere cijfers op deze pagina tot stand komen? Dit leggen we allemaal uit op deze pagina. We doen ons best om alle cijfers up-to-date te houden. Klopt er iets niet? Dan kun je ons dat laten weten door een berichtje te sturen.