Ga naar de inhoud
Home » Blog » Met het vliegtuig naar Berlijn

Met het vliegtuig naar Berlijn

Met het vliegtuig naar Berlijn

Ontdek alles over jouw vliegreis naar Berlijn

Stap in het vliegtuig en ontdek één van de leukste steden van Europa: Berlijn! Bezoek de stad tijdens een citytrip of gebruik het als startpunt voor een rondreis door Duitsland. Wij helpen je een handje en zetten de belangrijkste informatie over een vliegreis naar Berlijn voor je op een rijtje. Hoeveel kost een ticket gemiddeld, hoelang ben je onderweg en hoeveel CO2-uitstoot geeft jouw vliegreis? Zijn er directe vluchten en met welke luchtvaartmaatschappij ga je dan? Ben je benieuwd, lees dan vooral verder.

Prijs, reistijd en CO2-uitstoot

Als je met het vliegtuig naar Berlijn reist, ben je vanaf Amsterdam binnen 1 uur en 15 minuten in Berlijn. Vanaf Schiphol zijn er dagelijks verschillende directe vluchten. De prijs van een vliegreis naar Berlijn begint vanaf €68. Met een enkele vlucht van Schiphol naar Berlijn is de CO2-uitstoot 117 kg CO2.

VertrekBestemmingPrijsReistijdUitstoot
Schiphol AirportBerlin Brandenburg Airport€681:15 uur117 kg CO2
Amsterdam Centraal StationBerlin Hauptbahnhof€386:00 uur9 kg CO2
* Enkele reis

 Lees dit artikel voor een vergelijking tussen een treinreis en vliegreis naar Berlijn
 Lees hier alles wat je wil weten als je met de trein naar Berlijn reist

Luchtvaartmaatschappijen

Je kunt met verschillende luchtvaartmaatschappijen van Nederland naar Berlijn vliegen.

  • KLM: KLM Royal Dutch Airlines vliegt dagelijks meerdere keren van Schiphol naar de luchthaven van Berlijn
  • EasyJet: EasyJet vliegt elke dag twee keer tussen Schiphol en Berlijn

Luchthavens in Nederland

Vanuit Nederland kun je alleen vanaf Schiphol naar Berlijn vliegen. Vanaf Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport en Maastricht Aachen Airport zijn er geen vluchten naar Berlijn.

Luchthavens van Berlijn

Berlijn heeft één internationale luchthavens. Als je naar Berlijn vliegt, land je op de luchthaven Berlin Brandenburg Airport. Deze luchthaven ligt op ongeveer 25km afstand van het centrum. Met een taxi of auto ben je in het centrum in ongeveer 30 minuten rijden. Met het openbaar vervoer ben je in ongeveer een uur in het centrum.

Ben je benieuwd hoe we de CO2-uitstoot berekenen, de snelste route bepalen of andere cijfers op deze pagina tot stand komen? Dit leggen we allemaal uit op deze pagina. We doen ons best om alle cijfers up-to-date te houden. Klopt er iets niet? Dan kun je ons dat laten weten door een berichtje te sturen.