Ga naar de inhoud
Home » Blog » Met het vliegtuig naar Antwerpen

Met het vliegtuig naar Antwerpen

Met het vliegtuig naar Antwerpen

Ontdek alles over jouw vliegreis naar Antwerpen

Ben je van plan om Antwerpen te bezoeken en wil je met het vliegtuig gaan? Wij helpen je een handje en zetten de belangrijkste informatie over een vliegreis naar Antwerpen voor je op een rijtje. Hoeveel kost een ticket gemiddeld, hoelang ben je onderweg en hoeveel CO2-uitstoot geeft jouw vliegreis? Zijn er directe vluchten en met welke luchtvaartmaatschappij ga je dan? Ben je benieuwd, lees dan vooral verder.

Luchthaven van Antwerpen

Antwerpen heeft een eigen luchthaven, genaamd Antwerp International Airport. Er zijn geen rechtstreekse vluchten tussen Nederland en Antwerpen. Op de Antwerpse luchthaven komen voornamelijk Belgische binnenlandse vluchten aan en een aantal vluchten vanuit Europese steden. Er zijn geen regelmatige lijnvluchten tussen Antwerpen en Nederlandse luchthavens.

Prijs, reistijd en CO2-uitstoot

Wil je toch met het vliegtuig naar Antwerpen? Dan kun je wel van Schiphol naar Brussel vliegen en vanaf daar naar met een auto of het openbaar vervoer naar Antwerpen afreizen.

Van Schiphol Airport naar Brussels Zaventem Airport

Vluchten tussen Schiphol en Brussels Zaventem Airport worden uitgevoerd door KLM. Een vlucht duurt ongeveer 45 minuten. Een ticket voor een enkele vliegreis tussen Schiphol en Brussel is te vinden vanaf €203. Met een enkele vliegreis tussen Schiphol en Brussel wordt 56 kg CO2 uitgestoten.

VertrekBestemmingPrijsReistijdUitstoot
Schiphol AirportBrussels Zaventem Airport€2030:45 uur56 kg CO2
* Enkele reis

Van Brussels Zaventem Airport naar Antwerpen-Centraal Station

Vanaf de luchthaven in Brussel kun je naar het stadscentrum van Antwerpen reizen met de auto, taxi of het openbaar vervoer. De luchthaven van Brussel ligt op 45km afstand van Antwerpen. Met een auto of taxi duurt de rit naar Antwerpen ongeveer 40 minuten. Met de trein ben je ongeveer 30 minuten onderweg van de Brusselse Luchthaven naar Antwerpen. Elke dag vertrekken er tientallen treinen van Brussel naar Antwerpen, dus je hoeft nooit lang te wachten. Een treinticket voor een enkele reis kost €16. Met een treinrit is de uitstoot 1 kg CO2.

VertrekBestemmingPrijsReistijdUitstoot
Brussels Zaventem AirportAntwerpen-Centraal Station€160:30 uur1 kg CO2
Amsterdam Centraal StationAntwerpen-Centraal Station€211:15 uur1 kg CO2
* Enkele reis

Totale reistijd

De totale reistijd van Schiphol Airport naar Antwerpen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de wachttijd op de luchthaven en op welke manier je van Brussels Zaventem Airport naar Antwerpen gaat. Over het algemeen kun je rekenen op een reistijd van ongeveer 4 tot 6 uur.

 Lees dit artikel voor een vergelijking tussen een treinreis en vliegreis naar Antwerpen
 Lees hier alles wat je wil weten als je met de trein naar Antwerpen reist

Ben je benieuwd hoe we de CO2-uitstoot berekenen, de snelste route bepalen of andere cijfers op deze pagina tot stand komen? Dit leggen we allemaal uit op deze pagina. We doen ons best om alle cijfers up-to-date te houden. Klopt er iets niet? Dan kun je ons dat laten weten door een berichtje te sturen.