Ga naar de inhoud
Home » Blog » Met de trein naar Disneyland Paris

Met de trein naar Disneyland Paris

Met de trein naar Disneyland Paris

Alles wat je wil weten over jouw reis naar Disneyland Paris

Als je met de trein naar Disneyland Paris gaat, wil je natuurlijk een zorgeloze reis. Wij helpen je een handje door de belangrijkste informatie voor je op een rijtje te zetten. Hoeveel kost een ticket gemiddeld, hoelang ben je onderweg en hoeveel CO2-uitstoot geeft jouw treinreis? Hoe vaak zul je gaan overstappen op een andere trein en met welke treinmaatschappij ga je dan? Ben je benieuwd, lees dan vooral verder.

Prijs, reistijd en CO2-uitstoot

Als je voor de trein kiest, kun je vanaf Amsterdam al binnen 3,5 uur in Disneyland Paris zijn. Het fijne is dat er tegenwoordig een aantal dagen in de week directe treinverbindingen zijn naar Disneyland Paris, je verspilt dus geen tijd aan overstappen. Daarnaast is reizen met de trein vaak goedkoop. Een treinticket kun je kopen vanaf €35 voor een enkele reis. Wil je bewust reizen en lief zijn voor het klimaat? Met een enkele treinreis naar Disneyland Paris stoot je gemiddeld 8 á 9 kg CO2 uit, met het vliegtuig is dit al snel 90 kg CO2.

Wil je weten hoeveel een treinticket naar Disneyland Paris gemiddeld kost, hoelang de reisduur is en hoeveel een reis uitstoot? Voor verschillende vertreklocaties in Nederland hebben we dit op een rijtje gezet.

Vertrek stationPrijsReistijdUitstoot
Amsterdam€353:30 uur8 kg CO2
Rotterdam€353:00 uur8 kg CO2
Utrecht€444:15 uur8 kg CO2
Groningen€646:30 uur9 kg CO2
Maastricht€443:30 uur8 kg CO2
* Enkele reis met vertrek vanaf Centraal Station

Prijs van treinreis naar Disneyland Paris

De prijs van een treinreis naar Disneyland Paris ligt tussen de €35 en €64. Vanuit de randstad zijn treintickets het goedkoopst, waarschijnlijk omdat je sneller op de directe treinverbinding naar Disneyland Paris kunt stappen. Vanuit de Amsterdam en Rotterdam kost een treinticket naar Disneyland Paris ongeveer €35. Vanaf Groningen zul je iets vaker moeten overstappen, waardoor een treinticket naar Disneyland Paris iets duurder is. Een treinticket vanaf Groningen naar Disneyland Paris zijn te vinden vanaf €64. Als je vertrekt vanuit Utrecht of Maastricht zijn er treintickets beschikbaar vanaf €44. De prijzen zijn voor een enkele reis.

Reistijd van treinreis naar Disneyland Paris

Een aantal dagen per week rijden er directe treinen tussen Nederland en Disneyland Paris, wat scheelt in overstaptijd. Een treinreis van Amsterdam of Maastricht naar Disneyland Paris duurt ongeveer 3,5 uur. Vanuit Rotterdam ben je in 3 uur al in Disneyland Paris. Vanaf Utrecht en Groningen duurt de treinreis naar Disneyland Paris iets langer, omdat je onderweg vaker overstapt van trein. Je bent vanaf Utrecht zo’n 4 uur en 15 minuten onderweg en vanaf Groningen doe je er ongeveer 6,5 uur over om in Disneyland Paris aan te komen met de trein.

CO2-uitstoot van treinreis naar Disneyland Paris

Als je met de trein naar Disneyland Paris reist, dan is de CO2-uitstoot zo’n 8 á 9 kg CO2 bij een enkele reis. Dit is aanzienlijk minder dan wanneer je met het vliegtuig naar Disneyland Paris reist. Bij een enkele vliegreis van Schiphol naar Parijs is de CO2-uitstoot 90 kg CO2.

Lees dit artikel voor een vergelijking tussen een treinreis en vliegreis naar Disneyland Paris
Lees hier alles wat je wil weten als je gaat vliegen naar Disneyland Paris

Hoe ziet de treinreis eruit?

Als je naar Disneyland Paris gaat met de trein, ben je vast benieuwd hoe vaak je moet overstappen of met welke treinmaatschappij je reist.

Treinstation van Disneyland Paris

Als je naar Disneyland Paris reist met de trein, stap je uit op station Marne la Vallee – Chessy. Het is een ondergronds station en wanneer je het station uitloopt sta je direct voor de ingang van Disneyland Paris.

Treinmaatschappijen

Afhankelijk van op welke dag je reist, is de kans groot dat je met één of meer van de volgende treinenmaatschappijen reist:

  • Eurostar (voorheen Thalys): je kunt op een aantal dagen rechtstreeks met de Eurostar-trein van een aantal steden in Nederland naar Disneyland Parijs reizen. De treinen zijn comfortabel en er is een restauratiewagen waar je wat te eten of drinken kunt halen.
  • Train à Grande Vitesse (TGV): de TGV is de hogesnelheidslijn in Frankrijk. Deze treindienst wordt uitgevoerd door de SNCF (Société nationale des chemins de fer français) en stopt op veel grote plaatsen in Frankrijk. Ook heeft het een aantal stops buiten Frankrijk, zoals in Brussel.

Directe treinverbinding of overstappen

De Eurostar heeft een directe treinverbinding tussen Nederland en Disneyland Paris. Deze directe verbinding rijdt op een aantal dagen in de week:

  • Nederland Disneyland Paris: op maandag, vrijdag, zaterdag en zondag is er een directe treinverbinding van Nederland naar Disneyland Paris.
  • Disneyland Paris Nederland: als je terug naar Nederland gaat, zijn er directe treinverbindingen op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

De Eurostar heeft een directe verbinding naar Disneyland Paris vanaf de stations Amsterdam Centraal, Schiphol Airport en Rotterdam Centraal. Na deze steden stopt de Eurostar ook nog op de stations van Antwerpen (niet alle ritten), Brussel en het vliegveld van Parijs, Charles de Gaulle Airport.

Wil je vanaf een ander station in Nederland naar Disneyland Paris reizen? Dan kun je het best eerst met de trein naar het station van Brussel, Bruxelles Midi. Vanaf Brussel vertrekken er dagelijks TGV-treinen die rechtstreeks naar Disneyland Paris gaan. In minder dan 2 uur reis je van Brussel naar Disneyland Paris met de trein.

Beschikbaarheid treintickets

Treinkaartjes van internationale reizen kun je het best van te voren boeken. In veel treinen heb je een gereserveerde plaats nodig en kun je niet zomaar instappen en op een willekeurige plek gaan zitten. Tickets voor de Eurostar kun je doorgaans 3 maanden van tevoren boeken. Bij TGV kun je treintickets al 120 dagen van te voren boeken, zo’n vier maanden voor de reisdatum.

Ben je benieuwd hoe we de CO2-uitstoot berekenen, de snelste route bepalen of andere cijfers op deze pagina tot stand komen? Dit leggen we allemaal uit op deze pagina. We doen ons best om alle cijfers up-to-date te houden. Klopt er iets niet? Dan kun je ons dat laten weten door een berichtje te sturen.