Ga naar de inhoud
Home » Blog » Het klimaat van Praag

Het klimaat van Praag

Het klimaat van Praag

Ontdek de beste reistijd voor jouw reis naar Praag

Ben je van plan om een bezoek te brengen aan Praag? Dan ben je vast benieuwd welk weer je kunt verwachten. Op deze pagina vertellen we wat het klimaat is van Praag, welk weer je in Praag kunt verwachten per seizoen en wat de beste tijd is om Praag te bezoeken.

Het klimaat van Praag

Praag heeft een gematigd landklimaat. Dit betekent dat de stad warme zomers heeft en koude winters. In de zomermaanden ligt de maximum temperatuur in Praag rond de 25 graden, maar er kunnen dagen zijn dat de 30 graden gehaald wordt. In de wintermaanden daalt de temperatuur gemiddeld naar 3 graden, maar gebeurt het ook regelmatig dat de temperatuur onder het vriespunt ligt. In de zomermaanden valt er meer neerslag in Praag dan in de winter. In de winter valt de neerslag vaak als sneeuw.

Beste reistijd

De beste reistijd om Praag te bezoeken is van half april tot eind september. In deze maanden is de temperatuur het aangenaamst. Van oktober tot en met maart liggen de temperaturen lager, maar is Praag ook zeker een bezoek waard.

Klimaat per seizoen

Lente (april – juni): de lente is een fijne periode om Praag te bezoeken, vooral vanaf half april tot juni. De temperatuur stijgt langzaam en ligt meestal tussen de 15 en 23 graden. Er valt in deze periode wel meer regen dan tijdens de herfst- en wintermaanden. In de lente bloeien de prachtige tuinen en parken van Praag op, waardoor het een ideale tijd is om een wandeling te maken langs de rivier de Moldau en de kleurrijke architectuur van de oude stad te verkennen.

Zomer (juli – september): de zomermaanden zijn erg populair bij toeristen vanwege de warmere temperaturen, meestal tussen de 20 en 25 graden. Net als in de lente valt er wel iets meer regen dan tijdens de herfst- en wintermaanden. Dit is ook het hoogseizoen, dus verwacht iets meer drukte bij toeristische attracties. In de zomer vind je in Praag levendige festivals, waaronder het beroemde Letná Bierfestival en de betoverende openluchtconcerten in de barokke tuinen van het Wallenstein Paleis, waardoor het een bestemming is voor cultuur en plezier.

Herfst (oktober – november): de herfst is ook een mooie tijd om Praag te bezoeken. De temperaturen zijn gematigder, meestal tussen de 7 en 14 graden. De herfstkleuren geven de stad een schilderachtig tintje en er zijn over het algemeen minder toeristen dan in de zomer. Ook worden er evenementen georganiseerd zoals het herfstfestivals Prague Autumn Music Festival. De herfst is een goede periode om te genieten van rustigere bezienswaardigheden en aangenaam weer.

Winter (december – maart): de wintermaanden zijn koud in Praag, met overdag temperaturen rond de 3 graden, maar de temperatuur ligt ook regelmatig onder het vriespunt. In de winter valt er weinig neersleg en als het valt, valt het vaak als sneeuw. In de wintermaanden is het minder druk in de stad, maar is er nog genoeg te beleven. Als je van kerstmarkten en winterse sfeer houdt, is de winter de perfecte periode om Praag te bezoeken.