Ga naar de inhoud
Home » Blog » Het klimaat van Parijs

Het klimaat van Parijs

Het klimaat van Parijs

Ontdek de beste reistijd voor jouw reis naar Parijs

Ben je van plan om een bezoek te brengen aan Parijs? Dan ben je vast benieuwd welk weer je kunt verwachten. Op deze pagina vertellen we wat het klimaat is van Parijs, welk weer je in Parijs kunt verwachten per seizoen en wat de beste tijd is om Parijs te bezoeken.

Het klimaat van Parijs

Parijs heeft een gematigd zeeklimaat. Dit betekent dat het in de zomers niet erg warm wordt en in de winters niet erg koud. In de zomer is de temperatuur ongeveer 25 graden, in de winter wordt het overdag zo’n 7 graden. Uitschieters kunnen voorkomen, bijvoorbeeld dat het in de zomer 30 graden wordt en in de winter de temperatuur daalt tot onder het vriespunt. Het hele jaar door kan er wat regen vallen.

Beste reistijd

De beste reistijd om Parijs te bezoeken is van eind april tot eind september. In deze maanden is de temperatuur het aangenaamst. Van oktober tot en met begin april liggen de temperaturen lager, maar is Parijs ook zeker een bezoek waard.

Klimaat per seizoen

Lente (april – juni): de lente in Parijs is aangenaam met temperaturen van 15 graden in april tot 22 graden in juni. Met deze temperaturen is de lente een ideale periode om Parijs te bezoeken.

Zomer (juli – augustus): de zomermaanden betekent het hoogseizoen van Parijs. Tijdens deze maanden komen de warmste temperaturen van het jaar voor. De temperatuur ligt meestal tussen de 24 á 25 graden. Als je van zonnig weer en een levendige sfeer houdt, is de zomer de perfecte periode om Parijs te bezoeken.

Herfst (september – oktober): de herfst in Parijs is nog erg aangenaam. De temperatuur daalt van 21 graden in september naar zo’n 16 graden in oktober. Nog prima weer dus om de hele dag Parijs te verkennen.

Winter (november – maart): de wintermaanden in Parijs zijn over het algemeen niet heel erg koud. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 7 en 12 graden. Wel zijn er af en toe periodes waarbij het kan gaan vriezen.