Ga naar de inhoud
Home » Blog » Het klimaat van Nice

Het klimaat van Nice

Het klimaat van Nice

Ontdek de beste reistijd voor jouw reis naar Nice

Ben je van plan om een bezoek te brengen aan Nice? Dan ben je vast benieuwd welk weer je kunt verwachten. Op deze pagina vertellen we wat het klimaat is van Nice, welk weer je in Nice kunt verwachten per seizoen en wat de beste tijd is om Nice te bezoeken.

Het klimaat van Nice

Nice heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat de stad winters heeft met zachte temperaturen en veel regen en zomers die vooral droog zijn met hete temperaturen. In de winter is de gemiddelde temperatuur 13 graden en in de kans op vorst heel klein. De temperatuur in de zomer stijgt tot zo’n 27 graden, maar kan vaak stijgen naar boven de 30 graden.

Beste reistijd

De beste reistijd om Nice te bezoeken is van begin mei tot eind september. In deze maanden is de temperatuur het hoogst en valt er weinig regen. Van oktober tot en met april liggen de temperaturen lager, maar is Nice ook zeker een bezoek waard.

Klimaat per seizoen

Lente (maart – mei): de lente is de perfecte tijd om Nice te bezoeken. De temperatuur begint langzaam te stijgen en ligt meestal tussen de 15 en 20 graden.

Zomer (juni – september): de zomermaanden zijn de populairste maanden om Nice te bezoeken vanwege de warme temperaturen. In de zomer stijgt de temperatuur naar gemiddeld 27 graden, maar is er een grote kans dat er dagen zijn met temperaturen van boven de 30 graden. Als je van zonnig weer houdt en weinig kans op regen wil, dan is de zomer een perfect moment om Nice te bezoeken.

Herfst (oktober – november): de temperaturen in de herfst zijn nog steeds erg aangenaam. De temperatuur ligt tussen de 16 en 21 graden. In deze maanden valt de meeste regen.

Winter (december – februari): de wintermaanden in Nice kunnen af en toe koud zijn, maar écht koud wordt het zelden. De gemiddelde temperatuur in de winter ligt overdag rond de 14 graden.