Ga naar de inhoud
Home » Blog » Het klimaat van Madrid

Het klimaat van Madrid

Het klimaat van Madrid

Ontdek de beste reistijd voor jouw reis naar Madrid

Ben je van plan om een bezoek te brengen aan Madrid? Dan ben je vast benieuwd welk weer je kunt verwachten. Op deze pagina vertellen we wat het klimaat is van Madrid, welk weer je in Madrid kunt verwachten per seizoen en wat de beste tijd is om Madrid te bezoeken.

Het klimaat van Madrid

Madrid heeft een mediterraan klimaat, waardoor de zomers warm en draag zijn en de winters kouder en natter. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur rond de 30 graden, terwijl het in de winter gemiddeld 10 graden is. De meeste regen valt tijdens de herfst- en wintermaanden, terwijl de zomers meestal droog blijven.

Beste reistijd

De beste reistijd om Madrid te bezoeken is van begin april tot eind oktober. In deze maanden is de temperatuur het aangenaamst. Van november tot en met maart liggen de temperaturen lager, maar is Madrid ook zeker een bezoek waard.

Klimaat per seizoen

Lente (maart – mei): de lente is de perfecte tijd om Madrid te bezoeken. De temperatuur begint langzaam te stijgen en ligt meestal tussen de 16 en 22 graden.

Zomer (juni – september): de zomermaanden zijn de populairste maanden om Madrid te bezoeken vanwege de warme temperaturen. In de zomer stijgt de temperatuur naar zo’n 32 graden. Als je van zonnig weer houdt en weinig kans op regen wil, dan is de zomer een perfect moment om Madrid te bezoeken.

Herfst (oktober – november): de temperaturen in de herfst zijn nog steeds erg aangenaam. De temperatuur ligt tussen de 14 en 19 graden. In de herfstmaanden is er een grotere kans op regen.

Winter (december – februari): de wintermaanden in Madrid kunnen af en toe koud zijn, maar écht koud wordt het zelden. De gemiddelde temperatuur in de winter ligt overdag rond de 10 graden.