Ga naar de inhoud
Home » Blog » Het klimaat van Londen

Het klimaat van Londen

Het klimaat van Londen

Ontdek de beste reistijd voor jouw reis naar Londen

Ben je van plan om een bezoek te brengen aan Londen? Dan ben je vast benieuwd welk weer je kunt verwachten. Op deze pagina vertellen we wat het klimaat is van Londen, welk weer je in Londen kunt verwachten per seizoen en wat de beste tijd is om Londen te bezoeken.

Het klimaat van Londen

Londen heeft een gematigd zeeklimaat. Dit betekent dat de stad regenachtige winters heeft met zachte temperaturen en relatief koele zomers met aangename temperaturen. In de zomer ligt de temperatuur op ongeveer 23 graden, in de winter daalt de temperatuur gemiddeld naar 8 graden.

Beste reistijd

De beste reistijd om Londen te bezoeken is van begin mei tot eind september. In deze maanden is de temperatuur het aangenaamst. Van oktober tot en met april liggen de temperaturen lager, maar is Londen ook zeker een bezoek waard.

Klimaat per seizoen

Lente (maart – mei): de lente is een mooie tijd om Londen te bezoeken. De temperaturen beginnen te stijgen, van 12 graden in maart tot 18 graden in mei.

Zomer (juni – augustus): de zomermaanden in Londen zijn warm, met temperaturen die doorgaans variëren van 21 tot 23 graden, maar ze kunnen soms hoger zijn. Dit is het hoogseizoen, wat betekent dat het iets drukker in Londen kan zijn.

Herfst (september – november): de herfst is het seizoen waarbij de meeste neerslag valt. De temperaturen zijn nog steeds aangenaam, variërend van 20 graden in september tot 11 graden in november.

Winter (december – februari): de winters in Londen zijn over het algemeen mild, maar het kan op dagen weleens nat en grijs zijn. De temperaturen liggen meestal tussen 8 en 9 graden. Londen staat echt bekend om zijn kerstmarkten en feestelijke sfeer in december.