Ga naar de inhoud
Home » Blog » Het klimaat van Edinburgh

Het klimaat van Edinburgh

Het klimaat van Edinburgh

Ontdek de beste reistijd voor jouw reis naar Edinburgh

Ben je van plan om een bezoek te brengen aan Edinburgh? Dan ben je vast benieuwd welk weer je kunt verwachten. Op deze pagina vertellen we wat het klimaat is van Edinburgh, welk weer je in Edinburgh kunt verwachten per seizoen en wat de beste tijd is om Edinburgh te bezoeken.

Het klimaat van Edinburgh

Over het algemeen heeft Edinburgh milde winters en koele zomers, met een matige hoeveelheid regen gedurende het hele jaar. Edinburgh ligt dichtbij zee wat zorgt voor een relatief gematigd klimaat zonder extreme temperaturen.

Beste reistijd

De beste reistijd om Edinburgh te bezoeken is van begin mei tot eind september. In deze maanden is de temperatuur het aangenaamst. Van oktober tot en met april liggen de temperaturen lager, maar is Edinburgh ook zeker een bezoek waard.

Klimaat per seizoen

Lente (maart – mei): de lente is een mooie tijd om Edinburgh te bezoeken. De temperaturen beginnen te stijgen, van 9 graden in maart tot 15 graden in mei.

Zomer (juni – augustus): de zomermaanden in Edinburgh zijn mild, met temperaturen die doorgaans variëren van 17 tot 19 graden, maar ze kunnen soms hoger zijn. Dit is het hoogseizoen, wat betekent dat het iets drukker in Edinburgh kan zijn.

Herfst (september – november): de herfst is het seizoen waarbij de meeste neerslag valt. De temperaturen zijn nog steeds aangenaam, variërend van 17 graden in september tot 10 graden in november.

Winter (december – februari): de winters in Edinburgh zijn over het algemeen mild, maar het kan op dagen weleens nat en grijs zijn. De temperaturen liggen meestal tussen 7 en 8 graden.