Ga naar de inhoud
Home » Blog » Het klimaat van Düsseldorf

Het klimaat van Düsseldorf

Het klimaat van Düsseldorf

Ontdek de beste reistijd voor jouw reis naar Düsseldorf

Ben je van plan om een bezoek te brengen aan Düsseldorf? Dan ben je vast benieuwd welk weer je kunt verwachten. Op deze pagina vertellen we wat het klimaat is van Düsseldorf, welk weer je in Düsseldorf kunt verwachten per seizoen en wat de beste tijd is om Düsseldorf te bezoeken.

Het klimaat van Düsseldorf

Düsseldorf heeft een gematigd zeeklimaat en heeft daardoor zachte winters en relatief koele zomers. De temperatuur in de zomer stijgt gemiddeld tot 22 graden en in de winter komt de temperatuur uit op ongeveer 5 graden. Het hele jaar door kan er ongeveer even veel regen vallen.

Beste reistijd

De beste reistijd om Düsseldorf te bezoeken is van begin mei tot eind september. In deze maanden is de temperatuur het aangenaamst. Van oktober tot en met april liggen de temperaturen lager, maar is Düsseldorf ook zeker een bezoek waard.

Klimaat per seizoen

Lente (april – juni): de lente is een goede tijd om Düsseldorf te bezoeken. De temperatuur ligt meestal tussen de 13 en 20 graden. Deze periode is ideaal om Düsseldorf te bezoeken als je houdt van bijvoorbeeld wandelingen door de Japanse tuin in Nordpark of een bezoekje wil brengen aan het Bierfestival.

Zomer (juli – augustus): de zomermaanden zijn populair om Düsseldorf te bezoeken vanwege de warmere temperaturen, doorgaans rond de 22 graden, maar er zijn dagen dat het 30 graden kan worden. Dit is ook het hoogseizoen, dus verwacht iets meer drukte bij bezienswaardigheden.

Herfst (september – oktober): de herfst in Düsseldorf is niet al te koud met temperaturen tussen de 14 en 18 graden. Er zijn doorgaans minder toeristen dan in de zomer. Dit seizoen is perfect om te genieten van de rustigere kant van Düsseldorf en het aangename weer.

Winter (november – maart): de wintermaanden in Düsseldorf zijn niet extreem koud met temperaturen tussen de 5 en 9 graden. Er kunnen dagen tussen zitten dat de temperatuur daalt tot onder het vriespunt. Hoewel het minder druk is dan in andere seizoenen, is het een goede tijd om Düsseldorf te bezoeken als je bijvoorbeeld van kerstmarkten houdt.