Ga naar de inhoud
Home » Blog » Het klimaat van Barcelona

Het klimaat van Barcelona

Het klimaat van Barcelona

Ontdek de beste reistijd voor jouw reis naar Barcelona

Ben je van plan om een bezoek te brengen aan Barcelona? Dan ben je vast benieuwd welk weer je kunt verwachten. Op deze pagina vertellen we wat het klimaat is van Barcelona, welk weer je in Barcelona kunt verwachten per seizoen en wat de beste tijd is om Barcelona te bezoeken.

Het klimaat van Barcelona

Barcelona heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat de stad milde, vochtige winters heeft met zachte temperaturen en warme, droge zomers met hete temperaturen. De gemiddelde temperatuur in de zomer is 29 graden, in de winter wordt het gemiddeld 14 graden. De meeste neerslag valt in de herfst- en wintermaanden, terwijl de zomers over het algemeen droog zijn.

Beste reistijd

De beste reistijd om Barcelona te bezoeken is van begin april tot eind oktober. In deze maanden is de temperatuur het aangenaamst. Van november tot en met maart liggen de temperaturen lager, maar is Barcelona ook zeker een bezoek waard.

Klimaat per seizoen

Lente (maart – mei): de lente is de perfecte tijd om Barcelona te bezoeken. De temperatuur begint langzaam te stijgen en ligt meestal tussen de 16 en 21 graden.

Zomer (juni – augustus): de zomermaanden zijn de populairste maanden om Barcelona te bezoeken vanwege de warme temperaturen. In de zomer stijgt de temperatuur naar zo’n 29 graden. Als je van zonnig weer houdt en weinig kans op regen wil, dan is de zomer een perfect moment om Barcelona te bezoeken.

Herfst (september – oktober): de temperaturen in de herfst zijn nog steeds erg aangenaam. De temperatuur ligt tussen de 22 en 26 graden. In de herfstmaanden is er een grotere kans op regen.

Winter (november – februari): de wintermaanden in Barcelona kunnen af en toe koud zijn, maar écht koud wordt het zelden. De gemiddelde temperatuur in de winter ligt overdag rond de 14 graden.