Ga naar de inhoud
Home » Blog » Het klimaat van Antwerpen

Het klimaat van Antwerpen

Het klimaat van Antwerpen

Ontdek de beste reistijd voor jouw reis naar Antwerpen

Ben je van plan om een bezoek te brengen aan Antwerpen? Dan ben je vast benieuwd welk weer je kunt verwachten. Op deze pagina vertellen we wat het klimaat is van Antwerpen, welk weer je in Antwerpen kunt verwachten per seizoen en wat de beste tijd is om Antwerpen te bezoeken.

Het klimaat van Antwerpen

Antwerpen heeft een gematigd zeeklimaat. Dit betekent dat de stad milde winters heeft en zomers met niet al te hoge temperaturen. In de zomermaanden ligt de maximum temperatuur in Antwerpen rond de 23 graden, maar er kunnen dagen zijn dat de 30 graden gehaald wordt. In de wintermaanden daalt de temperatuur gemiddeld naar 6 graden, maar gebeurt het ook regelmatig dat de temperatuur rond het vriespunt ligt. Antwerpen ligt vlak bij de Noordzee, waardoor neerslag gedurende het hele jaar valt.

Beste reistijd

De beste reistijd om Antwerpen te bezoeken is van begin mei tot eind september. In deze maanden is de temperatuur het aangenaamst. Van oktober tot en met april liggen de temperaturen lager, maar is Antwerpen ook zeker een bezoek waard.

Klimaat per seizoen

Lente (april – juni): de lente in Antwerpen is een prachtige tijd om de stad te bezoeken, vooral vanaf eind april tot juni. De temperatuur begint geleidelijk te stijgen en ligt meestal tussen de 13 en 20 graden. In deze tijd van het jaar komt de stad helemaal tot leven, met bomen en bloemen die er supermooi bijstaan. Het weer is mild, dus het is ideaal om de stad te verkennen, een wandeling te maken in de parken en historische plekken van Antwerpen te bezoeken.

Zomer (juli – augustus): de zomermaanden zijn populair bij toeristen vanwege de warmere temperaturen, meestal tussen de 19 en 23 graden. Dit is ook het hoogseizoen, dus verwacht iets meer drukte in de stad en bij toeristische attracties. Met fijne zomerse temperaturen in Antwerpen is het de ideale reistijd om te wandelen door het historische centrum, langs de kades en is er een gezellige sfeer op straat en op de terrassen.

Herfst (september – oktober): de herfst is een mooie tijd om Antwerpen te verkennen. De temperaturen zijn gematigder, meestal tussen de 14 en 19 graden. In de herfstperiode zijn doorgaans minder toeristen in Antwerpen dan in de zomer.

Winter (november – maart): de wintermaanden in Antwerpen zijn niet heel erg koud, met temperaturen die gemiddeld tussen de 6 en 10 graden liggen. Er kunnen dagen zijn dat de temperatuur daalt tot rond het vriespunt. In de winter is het minder druk in de stad dan in andere seizoenen. Als je van kerstmarkten houdt, is de winter de perfecte tijd om Antwerpen te bezoeken.