Ga naar de inhoud

Parijs

Alles wat je wil weten over jouw reis naar Parijs

Trein Reistijd vanaf 3:30 uur
Ticketprijs vanaf €35
Uitstoot vanaf 7 kg CO2
Vliegtuig Reistijd vanaf 1:20 uur
Ticketprijs vanaf €84
Uitstoot vanaf 90 kg CO2

Op citytrip naar Parijs

Parijs is de perfecte stad om een paar dagen te bezoeken. De stad staat bekend om de romantiek, artistieke wijken, historische gebouwen en indrukwekkende musea. Parijs is vanuit Nederland goed te bereiken met de trein en het vliegtuig. Het treinstation ligt op een steenworp afstand van het centrum en vanaf het vliegveld bereik je het centrum in 30 minuten rijden. Ben je opzoek naar informatie of je met de trein of het vliegtuig naar Parijs wil gaan? Lees dan verder.

Met de trein of het vliegtuig

Je kunt natuurlijk op verschillende manieren naar Parijs reizen. De trein en het vliegtuig hebben beide zo zijn voor- en nadelen. Wil je weten hoeveel een trein- of vliegticket naar Parijs gemiddeld kost, hoelang de reisduur is en hoeveel een reis uitstoot? Voor verschillende vertreklocaties in Nederland hebben we dit op een rijtje gezet.

Met de trein naar Parijs

Als je met de trein vanaf Amsterdam Centraal station vertrekt, stap je 3:30 uur later uit in Parijs. Onderweg heb je geen overstap nodig. Een ticket voor een enkele reis is te vinden vanaf €35. Tijdens deze treinreis is de uitstoot 7 kg CO2 per persoon.

Meer info over met de trein reizen naar Parijs

Met het vliegtuig naar Parijs

Vanaf Schiphol vlieg je naar Parijs in 1:20 uur. Een vliegticket voor een enkele reis is te vinden vanaf €84. Tijdens deze vlucht is de uitstoot 90 kg CO2.
Meer info over met het vliegtuig reizen naar Parijs

Vanaf Amsterdam is Parijs goed te bereiken met de trein. Naast Amsterdam hebben we ook voor Rotterdam, Utrecht, Groningen en Maastricht een overzicht gemaakt van de prijs, reistijd en CO2 uitstoot van een treinreis naar Antwerpen.

StationPrijsReistijdOverstapUitstoot
Amsterdam€353:30 uur0x7 kg CO2
Rotterdam€352:45 uur0x7 kg CO2
Utrecht€443:45 uur1x8 kg CO2
Groningen€545:15 uur1x8 kg CO2
Maastricht€483:45 uur1x7 kg CO2
Enkele reis naar treinstation Gare du Nord o.b.v. minimum prijs, reistijd en aantal overstappen

Vanuit Nederland kun je alleen naar Parijs vliegen vanaf Schiphol. Er zijn geen vluchten naar Parijs vanaf de andere Nederlandse luchthavens Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport, Groningen Eelde Airport en Maastricht Aachen Airport.

LuchthavenPrijsReistijdUitstoot
Schiphol€841:20 uur90 kg CO2
Rotterdam
Eindhoven
Groningen
Maastricht
Enkele reis naar luchthaven Paris Charles de Gaulle Airport o.b.v. minimum prijs en reistijd

Naar Parijs vanaf verschillende steden in Nederland

Vanaf Amsterdam kun je met de trein of het vliegtuig naar Parijs reizen. Met de trein ben je 3 uur en 30 minuten onderweg, als je vanaf Schiphol op het vliegtuig stapt land je na 1 uur en 20 minuten in Parijs. Onderweg overstappen met de trein is niet nodig, dagelijks rijden er meerdere treinen rechtstreeks naar Parijs. Een treinticket is te koop vanaf €35 en een vliegticket kost €84, beide voor een enkele reis. Met de trein is de CO2 uitstoot 7 kg CO2 voor een enkele reis, met het vliegtuig is dat 90 kg CO2.

Wil je vanaf Rotterdam met de trein of het vliegtuig naar Parijs reizen? Met de trein ben je 2 uur en 45 minuten onderweg en hoef je onderweg niet over te stappen. Een treinticket is te koop vanaf €135 en de CO2 uitstoot is 27 kg CO2 voor een enkele reis. Vanaf Rotterdam The Hague Airport gaan geen directe vluchten naar Parijs.

Vanaf Utrecht kun je met de trein naar Parijs reizen in 3 uur en 45 minuten. Onderweg stap je 1x over, bijvoorbeeld in Rotterdam. Een treinticket is te koop vanaf €44 en de CO2 uitstoot is 8 kg CO2.

Vanaf Groningen kun je met de trein naar Parijs reizen in 5 uur en 15 minuten. Onderweg met de trein stap je 1x over, bijvoorbeeld op het treinstation van Schiphol. Een treinticket is te koop vanaf €54 en de CO2 uitstoot is 8 kg CO2. Er zijn geen vluchten van Groningen Eelde Airport naar Parijs.

Vanaf Maastricht kun je met de trein naar Parijs reizen. Je bent 3 uur en 45 minuten onderweg en je stapt onderweg 1 keer over, bijvoorbeeld in Luik. Een treinticket is te koop vanaf €48 voor een enkele reis. Tijdens deze reis is de CO2 uitstoot 7 kg CO2. Vanaf Maastricht Aachen Airport en Eindhoven Airport zijn geen directe vluchten naar Parijs.

Lees hier alle informatie die je nodig hebt over jouw treinreis naar Parijs
Lees hier alles wat je wil weten over vliegen naar Parijs

Ben je benieuwd hoe we de CO2-uitstoot berekenen, de snelste route bepalen of andere cijfers op deze pagina tot stand komen? Dit leggen we allemaal uit op deze pagina. We doen ons best om alle cijfers up-to-date te houden. Klopt er iets niet? Dan kun je ons dat laten weten door een berichtje te sturen.

Meer reisinformatie over Parijs

Blogs

Ontdek Parijs

Het klimaat van Parijs

Met het vliegtuig naar Parijs

Met de trein naar Parijs