Ga naar de inhoud

Disneyland Paris

Alles wat je wil weten over jouw reis naar Disneyland Paris

Trein Reistijd vanaf 3:30 uur
Ticketprijs vanaf €35
Uitstoot van 8 kg CO2
Vliegtuig Reistijd vanaf 1:20 uur
Ticketprijs vanaf €84
Uitstoot vanaf 90 kg CO2

Op uitje naar Disneyland Paris

Disneyland Paris is hèt pretpark voor jong en oud, aan de rand van het nabijgelegen Parijs. Het attractiepark staat vol met sprookjesachtige kastelen, heeft dagelijks verschillende parades en kun je er jouw favoriete Disney-personages ontmoeten. Disneyland Paris is vanuit Nederland goed te bereiken met de trein. Het treinstation ligt voor de ingang van het pretpark. Ben je opzoek naar informatie over jouw treinreis naar Disneyland Paris? Lees dan alle artikelen voor meer informatie.

Met de trein of het vliegtuig

Je kunt natuurlijk op verschillende manieren naar Disneyland Paris reizen. De trein en het vliegtuig hebben beide zo zijn voor- en nadelen. Wil je weten hoeveel een trein- of vliegticket naar Disneyland Paris gemiddeld kost, hoelang de reisduur is en hoeveel een reis uitstoot? Voor verschillende vertreklocaties in Nederland hebben we dit op een rijtje gezet.

Met de trein naar Disneyland Paris

Als je met de trein vanaf Amsterdam Centraal station vertrekt, stap je 3:30 uur later uit in Disneyland Paris. Onderweg heb je geen overstap nodig. Een ticket voor een enkele reis is te vinden vanaf €35. Tijdens deze treinreis is de uitstoot 8 kg CO2 per persoon.

Meer info over met de trein reizen naar Disneyland Paris

Met het vliegtuig naar Disneyland Paris

Vanaf Schiphol vlieg je naar Disneyland Paris in 1:20 uur. Een vliegticket voor een enkele reis is te vinden vanaf €84. Tijdens deze vlucht is de uitstoot 90 kg CO2.
Meer info over met het vliegtuig reizen naar Disneyland Paris

Van vrijdag t/m maandag rijden er vanaf een aantal plaatsen in Nederland treinen die direct naar Disneyland Paris rijden. Op deze dagen hoef je onderweg dus niet over te stappen. Vanaf Amsterdam is Disneyland Paris goed te bereiken met de trein. Naast Amsterdam hebben we ook voor Rotterdam, Utrecht, Groningen en Maastricht een overzicht gemaakt van de prijs, reistijd en CO2 uitstoot van een treinreis naar Disneyland Paris.

StationPrijsReistijdOverstapUitstoot
Amsterdam€353:30 uur0x8 kg CO2
Rotterdam€353:00 uur0x8 kg CO2
Utrecht€444:15 uur1x8 kg CO2
Groningen€646:30 uur1x9 kg CO2
Maastricht€443:30 uur2x8 kg CO2
Enkele reis naar treinstation Marne la Vallee – Chessy o.b.v. minimum prijs, reistijd en aantal overstappen

Vanuit Nederland kun je alleen naar Parijs vliegen vanaf Schiphol. Er zijn geen vluchten naar Parijs vanaf de andere Nederlandse luchthavens Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport, Groningen Eelde Airport en Maastricht Aachen Airport. Vanaf de luchthaven van Parijs zul je zelf nog met ander vervoer naar Disneyland Paris moeten gaan. Met een auto ben je ongeveer 30 minuten onderweg of 10 minuten met de trein.

LuchthavenPrijsReistijdUitstoot
Schiphol€841:20 uur90 kg CO2
Rotterdam
Eindhoven
Groningen
Maastricht
Enkele reis naar luchthaven Paris Charles de Gaulle Airport o.b.v. minimum prijs en reistijd

Naar Disneyland Paris vanaf verschillende steden in Nederland

Voor een aantal steden in Nederland hebben we de belangrijkste informatie over een trein- of vliegreis naar Disneyland Paris op een rijtje gezet. Hierbij gaan we uit van de snelst mogelijke treinreis, dat is op vrijdag t/m maandag. Op deze dagen rijdt er een snelle treinverbinding tussen een aantal Nederlandse steden en Disneyland Paris. Met de trein stap je direct voor de ingang van het attractiepark uit. Bij een vliegreis gaan we uit van een vliegreis naar Paris Charles de Gaulle Airport, vanaf daar is het nog ongeveer 30 minuten met de auto of 10 minuten met de trein voordat je bij Disneyland Paris bent.

Vanaf Amsterdam kun je met de trein of het vliegtuig naar Disneyland Paris reizen. Met de trein ben je 3 uur en 30 minuten onderweg, als je vanaf Schiphol op het vliegtuig stapt land je na 1 uur en 20 minuten in Parijs. Onderweg overstappen met de trein is niet nodig, van vrijdag t/m maandag rijden treinen rechtstreeks naar Disneyland Paris. Een treinticket is te koop vanaf €35 en een vliegticket kost €84, beide voor een enkele reis. Met de trein is de CO2 uitstoot 8 kg CO2 voor een enkele reis, met het vliegtuig is dat 90 kg CO2.

Wil je vanaf Rotterdam met de trein of het vliegtuig naar Disneyland Paris reizen? Er gaan geen vluchten van Rotterdam The Hague Airport naar Parijs, maar met de trein ben je er zo. Met de trein ben je 3 uur onderweg van Rotterdam naar Disneyland Paris en hoef je op vrijdag t/m maandag onderweg niet over te stappen. Treintickets zijn te koop vanaf €35 en de CO2 uitstoot is 8 kg CO2.

Vanaf Utrecht kun je met de trein naar Disneyland Paris reizen in 4 uur en 15 minuten. Onderweg stap je 1x over, bijvoorbeeld in Rotterdam. Een treinticket is te koop vanaf €44 en de CO2 uitstoot is 8 kg CO2.

Wil je vanaf Groningen met de trein of het vliegtuig naar Disneyland Paris reizen? Met de trein ben je 6 uur en 30 minuten onderweg en stap je 1 keer over, bijvoorbeeld op het treinstation van Amsterdam. Vanaf Groningen Eelde Airport gaan geen directe vluchten naar Parijs. Een treinticket is te koop vanaf €64 en is de CO2 uitstoot 9 kg CO2 voor een enkele reis.

Vanaf Maastricht kun je met de trein naar Disneyland Paris reizen in 3 uur en 30 minuten. Tijdens een treinreis stap je 2x over, bijvoorbeeld in Luik en Brussel. Tickets zijn te koop vanaf €44 en de CO2 uitstoot is 8 kg CO2. Er zijn geen vluchten van Maastricht Aachen Airport of Eindhoven naar Parijs.

Lees hier alle informatie die je nodig hebt over jouw treinreis naar Disneyland Paris
Lees hier alles wat je wil weten over vliegen naar Disneyland Paris

Ben je benieuwd hoe we de CO2-uitstoot berekenen, de snelste route bepalen of andere cijfers op deze pagina tot stand komen? Dit leggen we allemaal uit op deze pagina. We doen ons best om alle cijfers up-to-date te houden. Klopt er iets niet? Dan kun je ons dat laten weten door een berichtje te sturen.

Meer reisinformatie over Disneyland Paris

Blogs

Ontdek Disneyland Paris

Met het vliegtuig naar Disneyland Paris

Met de trein naar Disneyland Paris