Ga naar de inhoud

Berlijn

Alles wat je wil weten over jouw reis naar Berlijn

Trein Reistijd vanaf 6:00 uur
Ticketprijs vanaf €38
Uitstoot vanaf 9 kg CO2
Vliegtuig Reistijd vanaf 1:15 uur
Ticketprijs vanaf €68
Uitstoot vanaf 117 kg CO2

Op citytrip naar Berlijn

Berlijn is de perfecte stad om een paar dagen te bezoeken. De stad staat bekend om zijn historie, diversiteit, lekkere eten, antieke marktjes en vooral veel levendigheid. Berlijn is daarnaast goed te bereiken met de trein èn het vliegtuig. Het internationale treinstation ligt midden in hartje centrum. De grootste luchthaven van de stad ligt op zo’n 35 minuten rijden van het centrum. Ben je opzoek naar informatie of je met de trein of het vliegtuig naar Berlijn wil gaan? Lees dan verder.

Met de trein of het vliegtuig

Je kunt natuurlijk op verschillende manieren naar Berlijn reizen. De trein en het vliegtuig hebben beide zo zijn voor- en nadelen. Wil je weten hoeveel een trein- of vliegticket naar Berlijn gemiddeld kost, hoelang de reisduur is en hoeveel een reis uitstoot? Voor verschillende vertreklocaties in Nederland hebben we dit op een rijtje gezet.

Met de trein naar Berlijn

Als je met de trein vanaf Amsterdam Centraal station vertrekt, stap je 6:00 uur later uit in Berlijn. Onderweg heb je geen overstap nodig. Een ticket voor een enkele reis is te vinden vanaf €38. Tijdens deze treinreis is de uitstoot 9 kg CO2 per persoon.

Meer info over met de trein reizen naar Berlijn

Met het vliegtuig naar Berlijn

Vanaf Schiphol vlieg je naar Berlijn in 1:15 uur. Een vliegticket voor een enkele reis is te vinden vanaf €68. Tijdens deze vlucht is de uitstoot 117 kg CO2.
Meer info over met het vliegtuig reizen naar Berlijn

Vanaf Amsterdam is Berlijn goed te bereiken met de trein en het vliegtuig. Vanaf andere steden en luchthavens in Nederland is dat ook het geval. Naast Amsterdam hebben we ook voor Rotterdam, Utrecht, Groningen en Maastricht een overzicht gemaakt van de prijs, reistijd en CO2 uitstoot van een treinreis naar Berlijn.

StationPrijsReistijdOverstapUitstoot
Amsterdam€386:00 uur0x9 kg CO2
Rotterdam€386:30 uur1x9 kg CO2
Utrecht€385:45 uur1x9 kg CO2
Groningen€505:45 uur1x9 kg CO2
Maastricht€506:15 uur1x11 kg CO2
Enkele reis naar treinstation Berlin Hauptbahnhof o.b.v. minimum prijs, reistijd en aantal overstappen

Vanuit Nederland kun je alleen vanaf Schiphol naar Berlijn vliegen. Ook voor de luchthavens Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport, Groningen Eelde Airport en Maastricht Aachen Airport hebben we een overzicht gemaakt van de prijs, reistijd en CO2 uitstoot van een vliegreis naar Berlijn, indien beschikbaar.

LuchthavenPrijsReistijdUitstoot
Schiphol€681:15 uur117 kg CO2
Rotterdam118 kg CO2
Eindhoven111 kg CO2
Groningen99 kg CO2
Maastricht111 kg CO2
Enkele reis naar luchthaven Berlin Brandenburg Airport o.b.v. minimum prijs en reistijd

Naar Berlijn vanaf verschillende steden in Nederland

Vanaf Amsterdam kun je met de trein of het vliegtuig naar Berlijn reizen. Met de trein ben je 6 uur onderweg, als je vanaf Schiphol op het vliegtuig stapt land je na 1 uur en 15 minuten in Berlijn. Met de trein zijn er dagelijks directe ritten en hoef je dus niet over te stappen. Een treinticket is te koop vanaf €38 en een vliegticket kost €68, beide voor een enkele reis. Met de trein is de CO2 uitstoot 9 kg CO2 voor een enkele reis, met het vliegtuig is dat 117 kg CO2.

Wil je vanaf Rotterdam met de trein of het vliegtuig naar Berlijn reizen? Met de trein ben je 6 uur en 30 minuten onderweg en stap je 1 keer over, meestal in Amsterdam. Er zijn geen vluchten van Rotterdam The Hague Airport naar Berlijn. Een treinticket is te koop vanaf €38 en is de CO2 uitstoot 9 kg CO2 voor een enkele reis.

Vanaf Utrecht kun je met de trein naar Berlijn reizen. Met de trein ben je 5 uur en 45 minuten onderweg en trein stap je 1 keer over, bijvoorbeeld in Hilversum of Amersfoort. Een treinticket is te koop vanaf €38 en de CO2 uitstoot van een enkele rit is 9 kg CO2.

Wil je vanaf Groningen met de trein of het vliegtuig naar Berlijn reizen? Met de trein ben je 5 uur en 45 minuten onderweg en stap je minimaal 1 keer over, bijvoorbeeld in Amersfoort of Hannover.Vanaf Groningen Eelde Airport zijn geen directe vluchten naar Berlijn. Een treinticket is te koop vanaf €50 en is de CO2 uitstoot 9 kg CO2 voor een enkele reis.

Vanaf Maastricht kun je met de trein naar Berlijn reizen. Met de trein ben je er in 6 uur en 15 minuten en stap je minimaal 1 keer over, bijvoorbeeld in Herzogenrath. Vanaf Maastricht Aachen Airport en Eindhoven Airport zijn geen directe vluchten naar Berlijn. Een treinticket is te koop vanaf €50 en is de CO2 uitstoot 11 kg CO2 voor een enkele reis.

Lees hier alle informatie die je nodig hebt over jouw treinreis naar Berlijn
Lees hier alles wat je wil weten over jouw vliegreis naar Berlijn

Ben je benieuwd hoe we de CO2-uitstoot berekenen, de snelste route bepalen of andere cijfers op deze pagina tot stand komen? Dit leggen we allemaal uit op deze pagina. We doen ons best om alle cijfers up-to-date te houden. Klopt er iets niet? Dan kun je ons dat laten weten door een berichtje te sturen.

Meer reisinformatie over Berlijn

Blogs

Met het vliegtuig naar Berlijn

Ontdek Berlijn

Het klimaat van Berlijn

Met de trein naar Berlijn