Ga naar de inhoud

Brussel

Alles wat je wil weten over jouw reis naar Brussel

Trein Reistijd vanaf 2:00 uur
Ticketprijs vanaf €25
Uitstoot vanaf 2 kg CO2
Vliegtuig Reistijd vanaf 0:45 uur
Ticketprijs vanaf €203
Uitstoot vanaf 56 kg CO2

Op citytrip naar Brussel

Brussel is de perfecte stad om een paar dagen te bezoeken. De stad staat natuurlijk bekend om het atomium en het Europees Parlement, maar buiten dat ook om levendigheid en het historische centrum. Brussel is goed te bereiken met de trein. Het treinstation ligt op zo’n 30 minuten wandelen van het stadscentrum. Ben je opzoek naar informatie of je met de trein naar Brussel wil gaan? Bekijk dan onderstaande artikelen voor meer informatie.

Met de trein of het vliegtuig

Je kunt natuurlijk op verschillende manieren naar Brussel reizen. De trein en her vliegtuig hebben beide zo zijn voor- en nadelen. Wil je weten hoeveel een trein- of vliegticket naar Brussel gemiddeld kost, hoelang de reistijd is en hoeveel een reis uitstoot? Voor verschillende vertreklocaties in Nederland hebben we dit op een rijtje gezet.

Met de trein naar Brussel

Als je met de trein vanaf Amsterdam Centraal station vertrekt, stap je 2:00 uur later uit in Brussel. Onderweg heb je geen overstap nodig. Een ticket voor een enkele reis is te vinden vanaf €25. Tijdens deze treinreis is de uitstoot 2 kg CO2 per persoon.

Meer info over met de trein reizen naar Brussel

Met het vliegtuig naar Brussel

Vanaf Schiphol vlieg je naar Brussel in 0:45 uur. Een vliegticket voor een enkele reis is te vinden vanaf €203. Tijdens deze vlucht is de uitstoot 56 kg CO2.
Meer info over met het vliegtuig reizen naar Brussel

Vanaf Amsterdam is Brussel goed te bereiken met de trein. Naast Amsterdam hebben we ook voor Rotterdam, Utrecht, Groningen en Maastricht een overzicht gemaakt van de prijs, reistijd en CO2 uitstoot van een treinreis naar Brussel.

StationPrijsReistijdOverstapUitstoot
Amsterdam€2502:00 uur0x2 kg CO2
Rotterdam€1801:10 uur0x2 kg CO2
Utrecht€31,5002:05 uur1x2 kg CO2
Groningen€36,5003:50 uur1x3 kg CO2
Maastricht€23,1001:45 uur1x3 kg CO2
Enkele reis naar treinstation Brussel Zuid/Bruxelles Midi o.b.v. minimum prijs, reistijd en aantal overstappen

Vanuit Nederland kun je alleen naar Brussel vliegen vanaf Schiphol. Er zijn geen vluchten naar Brussel vanaf de andere Nederlandse luchthavens Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport, Groningen Eelde Airport en Maastricht Aachen Airport.

LuchthavenPrijsReistijdUitstoot
Schiphol€2030:45 uur56 kg CO2
Rotterdam
Eindhoven
Groningen
Maastricht
Enkele reis naar luchthaven Brussels Zaventem Airport o.b.v. minimum prijs en reistijd

Naar Brussel vanaf verschillende steden in Nederland

Vanaf Amsterdam kun je met de trein of het vliegtuig naar Brussel reizen. Met de trein ben je 2 uur onderweg, als je vanaf Schiphol op het vliegtuig stapt land je na 45 minuten in Brussel. Onderweg overstappen met de trein is niet nodig, dagelijks rijden er meerdere treinen rechtstreeks naar Brussel. Een treinticket is te koop vanaf €25 en een vliegticket kost €203, beide voor een enkele reis. Met de trein is de CO2 uitstoot 2 kg CO2 voor een enkele reis, met het vliegtuig is dat 56 kg CO2.

Wil je vanaf Rotterdam met de trein of het vliegtuig naar Brussel reizen? Er gaan geen vluchten van Rotterdam The Hague Airport naar Brussel, maar met de trein ben je er zo. Met de trein ben je 1 uur en 10 minuten onderweg van Rotterdam naar Brussel. Als je met de trein naar Brussel gaat, hoef je onderweg niet over te stappen. Treintickets zijn te koop vanaf €18 en de CO2 uitstoot is 2 kg CO2.

Vanaf Utrecht kun je met de trein naar Brussel reizen in 2 uur en 5 minuten. Onderweg stap je 1x over, bijvoorbeeld in Rotterdam. Een treinticket is te koop vanaf €31,50 en de CO2 uitstoot is 2 kg CO2.

Vanaf Groningen kun je met de trein naar Brussel reizen in 3 uur en 50 minuten. Onderweg met de trein stap je 1x over, meestal op het treinstation van Schiphol. Een treinticket is te koop vanaf €36,50 en de CO2 uitstoot is 3 kg CO2. Er zijn geen vluchten van Groningen Eelde Airport naar Brussel.

Vanaf Maastricht kun je met de trein naar Brussel reizen in 1 uur en 45 minuten. Tijdens een treinreis stap je 1x over, bijvoorbeeld in Luik. Tickets zijn te koop vanaf €23,10 en de CO2 uitstoot is 3 kg CO2. Er zijn geen vluchten van Maastricht Aachen Airport of Eindhoven naar Brussel.

Lees hier alle informatie die je nodig hebt over jouw treinreis naar Brussel
Lees hier alles wat je wil weten over jouw vliegreis naar Brussel

Ben je benieuwd hoe we de CO2-uitstoot berekenen, de snelste route bepalen of andere cijfers op deze pagina tot stand komen? Dit leggen we allemaal uit op deze pagina. We doen ons best om alle cijfers up-to-date te houden. Klopt er iets niet? Dan kun je ons dat laten weten door een berichtje te sturen.

Meer reisinformatie over Brussel

Blogs

Ontdek Brussel

Het klimaat van Brussel

Met het vliegtuig naar Brussel

Met de trein naar Brussel