Ga naar de inhoud

Brugge

Alles wat je wil weten over jouw reis naar Brugge

Trein Reistijd vanaf 2:45 uur
Ticketprijs vanaf €32
Uitstoot vanaf 3 kg CO2
Vliegtuig Niet beschikbaar

Op citytrip naar Brugge

Brugge is de perfecte stad om een paar dagen te bezoeken. De stad staat bekend om zijn middeleeuwse uitstraling, pittoreske straatjes, smalle grachten en culturele bezienswaardigheden. Brugge is goed te bereiken met de trein. Het treinstation ligt op zo’n 15 minuten wandelen van het stadscentrum. Ben je opzoek naar informatie of je met de trein naar Brugge wil gaan? Bekijk dan onderstaande artikelen voor meer informatie.

Met de trein of het vliegtuig

Je kunt natuurlijk op verschillende manieren naar Brugge reizen. De trein en het vliegtuig hebben beide zo zijn voor- en nadelen. Wil je weten hoeveel een trein- of vliegticket naar Brugge gemiddeld kost, hoelang de reistijd is en hoeveel een reis uitstoot? Voor verschillende vertreklocaties in Nederland hebben we dit op een rijtje gezet.

Met de trein naar Brugge

Als je met de trein vanaf Amsterdam Centraal station vertrekt, stap je 2:45 uur later uit in Brugge. Onderweg heb je minimaal 1 overstap nodig, meestal in Brussel. Een ticket voor een enkele reis is te vinden vanaf €32. Tijdens deze treinreis is de uitstoot 3 kg CO2 per persoon.

Meer info over met de trein reizen naar Brugge

Met het vliegtuig naar Brugge

Vanaf Schiphol en andere Nederlandse luchthavens vertrekken er geen vluchten naar Brugge.
Meer info over met het vliegtuig reizen naar Brugge

Vanaf Amsterdam is Brugge goed te bereiken met de trein. Als je met het vliegtuig naar Brugge wil, kun je het best vliegen naar Brussel en vanaf daar naar Brugge reizen. Naast Amsterdam hebben we ook voor Rotterdam, Utrecht, Groningen en Maastricht een overzicht gemaakt van de prijs, reistijd en CO2 uitstoot van een treinreis naar Brugge.

StationPrijsReistijdOverstapUitstoot
Amsterdam€3202:45 uur1x3 kg CO2
Rotterdam€2502:00 uur1x3 kg CO2
Utrecht€2803:00 uur2x3 kg CO2
Groningen€4504:45 uur2x4 kg CO2
Maastricht€27,4002:45 uur1x5 kg CO2
Enkele reis naar treinstation Brugge o.b.v. minimum prijs, reistijd en aantal overstappen

Als je naar Brugge wil vliegen, vlieg je vanaf Schiphol naar Brussel en gaat vanaf Brussel naar Brugge met een auto of openbaar vervoer. Vanaf Nederland zijn namelijk geen directe vluchten naar Brugge. Vanuit Nederland kun je alleen naar Brussel vliegen vanaf Schiphol. Er zijn geen vluchten naar Brussel vanaf de andere Nederlandse luchthavens Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport, Groningen Eelde Airport en Maastricht Aachen Airport.

LuchthavenPrijsReistijdUitstoot
Schiphol€2030:45 uur56 kg CO2
Rotterdam
Eindhoven
Groningen
Maastricht
Enkele reis naar luchthaven Brussels Zaventem Airport o.b.v. minimum prijs en reistijd

Naar Brugge vanaf verschillende steden in Nederland

Vanaf Amsterdam kun je met de trein naar Brugge reizen. Met de trein ben je 2 uur en 45 minuten onderweg. Onderweg stap je 1 keer over, bijvoorbeeld in Antwerpen of Brussel. Een treinticket is te koop vanaf €32. Er zijn geen directe vluchten tussen Nederland en Brugge. Je kunt wel van Schiphol naar Brussel vliegen en vanaf daar naar Brugge afreizen. De vlucht van Schiphol naar Brussels Zaventem Airport duurt ongeveer 45 minuten. Tel daarbij nog wel de tijd op om van de luchthaven in Brussel naar het stadscentrum van Brugge te reizen, dan ben je nog ongeveer 1,5 uur extra onderweg met een auto of trein. De CO2 uitstoot van een treinreis is 3 kg CO2 voor een enkele reis. Met een enkele vliegreis tussen Schiphol en Brussel wordt 56 kg CO2 uitgestoten.

Wil je vanaf Rotterdam met de trein of het vliegtuig naar Brugge reizen? Met de trein ben je 2 uur onderweg en zijn tickets te koop vanaf €25. Je stapt onderweg 1 keer over, meestal in Antwerpen of Brussel. Met de trein is de CO2 uitstoot 3 kg CO2 voor een enkele reis. Er zijn geen directe vluchten tussen Rotterdam The Hague Airport en de luchthavens van Brugge of Brussel.

Vanaf Utrecht kun je met de trein naar Brugge reizen. Met de trein ben je 3 uur onderweg en stap je 2 keer over, bijvoorbeeld in Rotterdam en Antwerpen. Een treinticket is te koop vanaf €28 en is de CO2 uitstoot 3 kg CO2 voor een enkele reis.

Wil je vanaf Groningen met de trein of het vliegtuig naar Brugge reizen? Met de trein ben je 4 uur en 45 minuten onderweg. Onderweg stap je 2 keer over, bijvoorbeeld op het treinstation van Schiphol en Antwerpen. Vanaf Groningen Eelde Airport zijn geen directe vluchten naar Brugge of Brussel. Een treinticket is te koop vanaf €45 en is de CO2 uitstoot 4 kg CO2 voor een enkele reis.

Vanaf Maastricht kun je met de trein naar Brugge reizen. Met de trein ben je 2 uur en 45 minuten onderweg en stap je 1 keer over, bijvoorbeeld in Luik. Een treinticket is te koop vanaf €27,40 en is de CO2 uitstoot 5 kg CO2 voor een enkele reis. Vanaf Maastricht Aachen Airport en Eindhoven Airport zijn geen directe vluchten naar Brugge

Lees hier alle informatie die je nodig hebt over jouw treinreis naar Brugge
Lees hier alles wat je wil weten over jouw vliegreis naar Brugge

Ben je benieuwd hoe we de CO2-uitstoot berekenen, de snelste route bepalen of andere cijfers op deze pagina tot stand komen? Dit leggen we allemaal uit op deze pagina. We doen ons best om alle cijfers up-to-date te houden. Klopt er iets niet? Dan kun je ons dat laten weten door een berichtje te sturen.

Meer reisinformatie over Brugge

Blogs

Ontdek Brugge

Het klimaat van Brugge

Met het vliegtuig naar Brugge

Met de trein naar Brugge