Ga naar de inhoud

Antwerpen

Alles wat je wil weten over jouw reis naar Antwerpen

Trein Reistijd vanaf 1:15 uur
Ticketprijs vanaf €21
Uitstoot vanaf 1kg CO2
Vliegtuig Niet beschikbaar

Op citytrip naar Antwerpen

Antwerpen is de perfecte stad om een paar dagen te bezoeken. De stad staat bekend om zijn historie, mooie straatjes, bourgondisch eten en cultuur. Antwerpen is vanuit Nederland goed te bereiken met de trein. Het treinstation ligt op een steenworp afstand van het centrum. Ben je opzoek naar informatie over jouw treinreis naar Antwerpen? Of wil je liever met het vliegtuig? Lees dan verder.

Met de trein of het vliegtuig

Je kunt natuurlijk op verschillende manieren naar Antwerpen reizen. De trein en het vliegtuig hebben beide zo zijn voor- en nadelen. Wil je weten hoeveel een trein- of vliegticket naar Antwerpen gemiddeld kost, hoelang de reistijd is en hoeveel een reis uitstoot? Voor verschillende vertreklocaties in Nederland hebben we dit op een rijtje gezet.

Met de trein naar Antwerpen

Als je met de trein vanaf Amsterdam Centraal station vertrekt, stap je 1:15 uur later uit in Antwerpen. Onderweg heb je geen overstap nodig. Een ticket voor een enkele reis is te vinden vanaf €21. Tijdens deze treinreis is de uitstoot 1 kg CO2 per persoon.

Meer info over met de trein reizen naar Antwerpen

Met het vliegtuig naar Antwerpen

Vanaf Schiphol en andere Nederlandse luchthavens vertrekken er geen vluchten naar Antwerpen.
Meer info over met het vliegtuig reizen naar Antwerpen

Vanaf Amsterdam is Antwerpen goed te bereiken met de trein. Als je met het vliegtuig naar Antwerpen wil, kun je het best vliegen naar Brussel en vanaf daar naar Antwerpen reizen. Naast Amsterdam hebben we ook voor Rotterdam, Utrecht, Groningen en Maastricht een overzicht gemaakt van de prijs, reistijd en CO2 uitstoot van een treinreis naar Antwerpen.

StationPrijsReistijdOverstapUitstoot
Amsterdam€2101:15 uur0x1 kg CO2
Rotterdam€1400:30 uur0x1 kg CO2
Utrecht€1701:30 uur1x1 kg CO2
Groningen€28,5003:15 uur1x2 kg CO2
Maastricht€25,3002:15 uur2x3 kg CO2
Enkele reis naar treinstation Antwerpen Centraal o.b.v. minimum prijs, reistijd en aantal overstappen

Als je naar Antwerpen wil vliegen, vlieg je vanaf Schiphol naar Brussel en gaat vanaf Brussel naar Antwerpen met een auto of openbaar vervoer. Vanaf Nederland zijn namelijk geen directe vluchten naar Antwerpen. Vanuit Nederland kun je alleen naar Brussel vliegen vanaf Schiphol. Er zijn geen vluchten naar Brussel vanaf de andere Nederlandse luchthavens Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport, Groningen Eelde Airport en Maastricht Aachen Airport.

LuchthavenPrijsReistijdUitstoot
Schiphol€2030:45 uur56 kg CO2
Rotterdam
Eindhoven
Groningen
Maastricht
Enkele reis naar luchthaven Brussels Zaventem Airport o.b.v. minimum prijs en reistijd

Naar Antwerpen vanaf verschillende steden in Nederland

Vanaf Amsterdam kun je met de trein of het vliegtuig naar Antwerpen reizen. Met de trein ben je 1 uur en 15 minuten onderweg, als je vanaf Schiphol op het vliegtuig stapt land je na 45 minuten in Brussel om vervolgens verder te reizen naar Antwerpen. Onderweg overstappen met de trein is niet nodig, dagelijks rijden er meerdere treinen rechtstreeks naar Antwerpen. Een treinticket is te koop vanaf €21 en een vliegticket kost €203, beide voor een enkele reis. Met de trein is de CO2 uitstoot 1 kg CO2 voor een enkele reis, met het vliegtuig is dat 56 kg CO2.

Wil je vanaf Rotterdam met de trein of het vliegtuig naar Antwerpen reizen? Er gaan geen vluchten van Rotterdam The Hague Airport naar Antwerpen, maar met de trein ben je er zo. Met de trein ben je 30 minuten onderweg van Rotterdam naar Antwerpen. Als je met de trein naar Antwerpen gaat, hoef je onderweg niet over te stappen. Een treinticket is te koop vanaf €14 en de CO2 uitstoot is 1 kg CO2.

Vanaf Utrecht kun je met de trein naar Antwerpen reizen in 1 uur en 30 minuten. Onderweg stap je 1x over, bijvoorbeeld in Rotterdam. Een treinticket is te koop vanaf €17 en de CO2 uitstoot is 1 kg CO2.

Vanaf Groningen kun je met de trein naar Antwerpen reizen in 3 uur en 15 minuten. Onderweg met de trein stap je 1x over, meestal op het treinstation van Schiphol. Een treinticket is te koop vanaf €28,50 en de CO2 uitstoot is 2 kg CO2. Er zijn geen vluchten van Groningen Eelde Airport naar Antwerpen en Brussel.

Vanaf Maastricht kun je met de trein naar Antwerpen reizen in 2 uur en 15 minuten. Tijdens een treinreis stap je 2x over. Er zijn verschillende treinroutes om van Maastricht naar Antwerpen te reizen, je kunt bijvoorbeeld overstappen in Luik en Leuven of reizen via Eindhoven en Breda. Een treinticket is te koop vanaf €25,30 en de CO2 uitstoot is 3 kg CO2. Er zijn geen vluchten van Maastricht Aachen Airport naar Antwerpen en Brussel.

Lees hier alle informatie die je nodig hebt over jouw treinreis naar Antwerpen
Lees hier alles wat je wil weten over vliegen naar Antwerpen

Ben je benieuwd hoe we de CO2-uitstoot berekenen, de snelste route bepalen of andere cijfers op deze pagina tot stand komen? Dit leggen we allemaal uit op deze pagina. We doen ons best om alle cijfers up-to-date te houden. Klopt er iets niet? Dan kun je ons dat laten weten door een berichtje te sturen.

Meer reisinformatie over Antwerpen

Blogs

Ontdek Antwerpen

Het klimaat van Antwerpen

Met het vliegtuig naar Antwerpen

Met de trein naar Antwerpen